mijn eerste run met nike plus

mijn eerste run met nike plus


14 Juli 2012. Onze dochter is geboren. Al snel na haar komst weet ik dat ik eindelijk serieuze sportplannen kan gaan maken: met ons ‘koningskoppel’ zijn wij qua gezin compleet. Toch duurt het nog een aantal maanden voordat ik mijn plannen in praktijk kan brengen; zo’n gezin met twee kinderen vraagt wat (re)organisatie en we moeten allemaal wennen aan de nieuwe samenstelling. Ook moet mijn lichaam herstellen van de zwangerschap en bevalling en ik moet tijd zien te maken in alle agenda’s om weer te kunnen sporten.
Ik heb het net opgezocht: mijn eerste ‘echte’ run voltooide ik op 15 december 2012. Ik liep hem met mijn lief en kan hem nog heel helder voor de geest halen: we renden vanuit ons inmiddels nieuwe huis via de Stadhouderskade en de Albert Cuypmarkt naar het Sarphatipark. Ook al liep ik op een paar oude sportschoenen; het ging meteen weer lekker, net zoals die paar jaar ervoor in Frankrijk. (loop trouwens NOOIT op oude schoenen en als het kan zo snel mogelijk op echte hardloopschoenen! Ik was na vijf runs een nagel kwijt….)
Ik moet gedacht hebben dat dit iets serieus zou worden want ik wilde mijn eerste run persé met een app lopen. Het werd Nike+. Hoewel ik deze app op zich erg fijn vond, heb ik hem na 127 km vervangen door Runkeeper (www.runkeeper.com): Nike+ was bij mij te vaak instabiel. Jammer want ik vind Nike een mooi label en ook de Nike+ site is goed uitgevoerd en erg gebruikersvriendelijk.
29 minuten en 44 seconden deed ik die eerste keer over iets meer dan 5 km. Vandaag zou ik ontevreden zijn over die tijd maar ik was er ruim twee jaar geleden hartstikke blij mee (en waarom ook niet?). En nog veel belangrijker: ik genoot enorm van het rennen! Dat was een vreemde gewaarwording omdat ik het daarvoor altijd zo vreselijk had gevonden. Nog steeds vraag ik me af wat er veranderd is, waardoor vond ik rennen ineens wel leuk?
Schermafbeelding 2015-05-19 om 11.41.00
Die eerste periode heb ik tot maart 2013 18 keer gelopen. Helaas bleek al snel dat ik mijn runs voortaan alleen moest doen want de knie van mijn lief werd na ieder loopje enorm dik: hij heeft het rennen inmiddels laten gaan en is een fanatiek (open water) zwemmer geworden. Ik moest mijn weg even vinden bij dat eenzame lopen maar met wat hulpmiddelen werd ik er steeds beter in (daarover meer in een volgend blog). Mijn eerste 10 km voltooide ik op 18 maart 2013 in precies een uur. Afgelopen zaterdag 16 mei 2015 liep ik over dezelfde afstand 44.41 wat een PR was dus er zit nog altijd progressie in.
…Toen werd ik in maart 2013 door een oud collega uitgenodigd om deel te nemen aan zijn virtuele hardloop community. Ik kan de naam denk ik niet noemen omdat het een soort van geheime website is maar deze groep heeft me enorm gestimuleerd bij het lopen! Ik vertel graag meer over ze in mijn volgende blog.