De loopband….
Als voorbereiding op de marathon train ik ‘officieel’ sinds week 18 met een schema van Thomas voor de Utrechtse Heuvelrugloop. Dat is de halve marathon van Maarn die op 20 juni plaatsvindt. Ik schrijf ‘officieel’ want in het echt is het allemaal een beetje anders gelopen.

Ik begon keurig volgens plan. Zelfs het feit dat ik op vakantie was naar Aruba weerhield mij niet van mijn goede voornemens: ik zou iedere run precies doen op de dagen die ervoor stonden. Mijn eerste loopje werd daardoor een speciale, namelijk op de loopband van een hotel. Ik houd helmaal niet van indoor rennen maar ik was bang voor de wilde honden waarover ik gehoord had. Ze zouden je op het eiland tijdens je run zomaar ineens met hele roedels tegelijk kunnen aanvallen. Ik ben doodsbang voor bepaalde honden, laat staan als ze in groepjes achter me aan zitten dus de loopband werd een stuk aantrekkelijker.

Maar wat een ellende was ’t zeg… Ik heb een half uurtje gelopen op dat ding en hield het amper vol: zooooo saai! (buiten beschouwing gelaten dat ik mijn nek bijna brak bij het instellen van de machine want ik had even niet meegenomen dat 12 miles/hour ‘ietsje’ sneller is dan 12 km/uur). Als je van plan bent te beginnen met deze sport en t lijkt je niks omdat je je eerste meters op een band maakte: probeer zeker eens buiten te lopen! Hoe dan ook: vakje 1 van mijn ‘trainings Excel sheet’ kon ik afvinken. Ook de tweede en derde run heb ik gedaan volgens plan. Ik had inmiddels ontdekt dat het op het deel van het eiland waar ik zat wel meeviel met de enge honden dus ondanks dat het soms al flink heet was, liep ik s’ochtends heel vroeg de mooie route langs de Westkust richting de vuurtoren. En toen werd ik ziek.

Ik heb een week niet gelopen; daar kwam de klad dus in mijn goede voornemens. Zelfs na die zeven dagen was ik nog niet de oude maar ik voelde de druk van mijn schema (en Runpact 😉 ) dus ik liep 6 schamele kilometertjes wat ook al niet strookte met HET schema… Daarna heb ik een paar weken wel gerend en soms ook volgens opdracht in een bepaalde zone (op lage hartslag bijvoorbeeld) maar t schema lag in de kast. Het verhaal van een andere blogger die zich voorbereidt op de Marathon van Amsterdam zorgde er uiteindelijk voor dat ik Excel maar weer eens startte (thanks Mari !) en sinds een week loop ik netjes volgens de instructies van Thomas. Ik ren nu dus drie keer in de week en maak daardoor veel meer kilometers dan voorheen. Runkeeper feliciteerde me zelfs met mijn ‘longest distance in a week’ van iets meer dan 35 kilometer! (als je me wilt volgen: Hedwigs Runkeeper ). Ik heb nog maar twee weken en dan is de halve van Maarn: nog 6 keer rennen volgens dit plan en dan begin ik daarna aan het echte werk: Het schema voor New York!