website Kayla Itsines

website Kayla Itsines


Kayla Itsines

Kayla Itsines


Ga ik binnenkort een voor/na foto zoals hierboven posten?… That’s the question… Toen ik mensen begon te vertellen over mijn marathonplan kreeg ik regelmatig de tip om naast het hardlopen ook te werken aan mijn spieren. Vooral ‘core training’ zou me sterker maken zeiden ‘de kenners’. Omdat er een nieuwe Gym werd geopend in Amsterdam waar je per maand kan opzeggen, ben ik daar meteen lid geworden: mijn core zou voortaan de aandacht krijgen die het verdient! Helaas werd dit voor mij een kortstondig avontuur want deze sportschool sloot slecht aan bij het leven van een werkende moeder. Daarnaast vond ik de kwaliteit niet al te best (ze lieten mensen bijvoorbeeld zonder te vragen naar hun ervaring of sportverleden zo maar 16 KM lopen tijdens een eerste training). Ondanks dat heb ik toch twee maanden o.a. aan crossfit gedaan wat ik erg leuk vond. Maargoed, na het opzeggen was de grote vraag: wat nu?
Afgelopen week….de televisie staat aan. RTL Boulevard heeft een item over ene Kayla Itsines. Wie is dat? Een nieuw popsterretje?  Ze vertellen dat deze zeer jonge vrouw (volgens haar website is ze 23) een ware hype is onder vrouwen over de hele wereld vanwege haar Bikini Body Guide. Onder welke steen heb ik gelegen dat ik op geen enkele manier gehoord heb over deze Australische fitnessgoeroe? Ze heeft op basis van de wens van vele vrouwen om een ‘Bikini Body’ te krijgen een speciaal trainingsprogrgamma samengesteld. Omdat sport altijd mijn aandacht heeft, luister ik geinteresseerd verder. Wanneer gemeld wordt dat dit te bereiken is door 2x een half uurtje per week te trainen, hebben ze mijn volledige aandacht: zo’n gespierd lichaam met een uurtje trainen in de week: I’m in!!
Ik ga naar www.kaylaitsines.com.au en zie ontzettend veel foto’s van vrouwen in alle soorten en maten maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben het voor elkaar gekregen om hun lichaam in 12 weken te transformeren. Soms zijn het meiden die duidelijk overgewicht hadden toen ze begonnen maar veel vaker zijn het vrouwen die op zich een prima figuur hadden en die door deze workout ‘strakker’ zijn geworden.  Op een paar types na zien ze er allemaal sportief en gezond uit (al vind ik Kayla zelf op sommige foto’s wel een beetje mager…maar zij sport dan ook ontiegelijk veel, daar kan je vast niet tegenop eten zullen we maar zeggen).
$ 70.- verder ben ik een Bikini Body Training Guide rijker. Die avond begin ik meteen te lezen. Ik besef al snel dat je er met dat uurtje trainen niet zomaar bent. Als je de resultaten van mijn voorgangers ziet dan zou het ook erg naief zijn om dit te geloven. Je moet inderdaad twee keer per week een half uur ‘circuittrainingen’ uitvoeren (die me een beetje aan crossfit oefeningen doen denken) maar daarnaast vindt Kayla dat je ook nog 2 keer per week Low Intensity Steady State (LISS) en 1 keer per week een High Intensity Interval Training (HITT) moet doen.
Ok. Voor mij is dat perfect: in voorbereiding op de marathon loop ik in ieder geval 1 keer per week een intervalrun (HITT) en aan die LISS-activiteiten voldoe ik door mijn duurloop op lagere hartslag en mijn derde loopje in de week. Volgens Kayla volstaat 30-40 minuten ‘gewoon fietsen’ of wandelen ook qua LISS, dat doe ik volgens mij al in het dagelijks leven.
Maar nu komt het: ik zie dat mijn new best friend ook een boekje verkoopt over voeding. Sterker nog: het is een boekje met een compleet dieet! Ik kan er lang en kort over schrijven dus dan maar t laatste: ik denk dat je Kayla’s Bikini Body alleen krijgt als je 12 weken lang dat dieet volgt (en waarschijnlijk dus van alles niet mag eten dat van belang is als je hard traint zoals ik).
Omdat ik gezond eet maar zeker ook zondig qua chocolade eten, pasta’s, wijntjes en dat wil blijven doen (het leven moet wel leuk blijven he?!) en de marathon mijn hoogste doel is, schrap ik het dieet. De trainingen ga ik 12 weken lang volhouden. Ik ben zelfs al begonnen: mijn eerste ronde van een half uur heb ik maandag gedaan: het was enorm pittig maar leuk om te doen en ik heb spierpijn zoals ik al in geen jaren gehad heb. Dat lijkt me een goed teken! Morgen is de tweede sessie.
Mijn ‘voor’ foto is al gemaakt. Ik hoop dat ik over respectievelijk 4, 8 en 12 weken ‘na-foto’s’ kan posten waar ik trots op ben. En anders post ik ze lekker niet.