Schermafbeelding 2015-09-24 om 20.48.13
Toen ik begon met schrijven over dit avontuur ‘verklaarde’ ik hier, dat ik dit met name voor mezelf en mijn kinderen doe. Ik wil vastleggen wat je ervoor moet doen en laten om als niet-professioneel sporter een marathon te lopen. Maar ook waar je tegenaan loopt, wat handige weetjes zijn en gewoon; wat je in het algemeen meemaakt als je aan zoiets begint.
Vandaag heb ik iets juist NIET meegemaakt en ook daar wil ik eerlijk over zijn. Voor het eerst in bijna 3 maanden trainen, heb ik een geplande training niet gedaan. Er stond een stevige interval op het programma die ik vandaag maar bleef uitstellen. Ik ben er nog steeds niet uit of ik mezelf te slap heb aangepakt of dat dit misschien een goede keuze is geweest.
Het regende, Ik heb last van mijn onderrug (niks ergs) maar bovenal had ik gewoon geen zin. Ik was al onderweg naar mijn hardloopkleren toen ik toch eerst weer wat anders ging doen. Toen dat af was zag ik het balletje liggen waarmee ik mijn rug regelmatig masseer (Dat is trouwens even een ‘tussendoortip’; als je op zo’n balletje gaat liggen, kan je door rustige bewegingen te maken je rug of een andere plek waarvan je last hebt, aanpakken. Afhankelijk van het lichaamsdeel kan je het ook staand tegen een muur doen; bij rug en schouders werkt dit goed). Maargoed, in plaats van me om te kleden, koos ik er dus voor om eerst mijn rug los te maken. En ineens zei ik hardop tegen mezelf: ‘nee, vandaag 1 keer niet’.
Het resultaat is dat ik er nu spijt van heb. Ik weet heus wel dat 1 keer niet trainen er niet voor zal zorgen dat ik die 42 km niet haal maar ik wil gewoon niet dat ‘de klad’ erin komt. Daarom ga ik nu proberen om morgen mijn interval te doen (terwijl dat tijd-technisch en praktisch gezien erg moeilijk wordt omdat onze dochter morgen thuis is; iemand nog zin om op te passen ;-)…)
Een wijze les: ik vind het niet fijn om mijn schema niet te volgen… De volgende keer ga ik maar gewoon, dat bespaart me veel onnodig nadenken en me toch wel een beetje schamen voor mezelf. LOOSER! Waarvan ben je gemaakt? Wattenschijfjes of staal?