Shame on me!

Schermafbeelding 2015-09-24 om 20.48.13

Toen ik begon met schrijven over dit avontuur ‘verklaarde’ ik hier, dat ik dit met name voor mezelf en mijn kinderen doe. Ik wil vastleggen wat je ervoor moet doen en laten om als niet-professioneel sporter een marathon te lopen. Maar ook waar je tegenaan loopt, wat handige weetjes zijn en gewoon; wat je in het algemeen meemaakt als je aan zoiets begint.

Vandaag heb ik iets juist NIET meegemaakt en ook daar wil ik eerlijk over zijn. Voor het eerst in bijna 3 maanden trainen, heb ik een geplande training niet gedaan. Er stond een stevige interval op het programma die ik vandaag maar bleef uitstellen. Ik ben er nog steeds niet uit of ik mezelf te slap heb aangepakt of dat dit misschien een goede keuze is geweest.

Het regende, Ik heb last van mijn onderrug (niks ergs) maar bovenal had ik gewoon geen zin. Ik was al onderweg naar mijn hardloopkleren toen ik toch eerst weer wat anders ging doen. Toen dat af was zag ik het balletje liggen waarmee ik mijn rug regelmatig masseer (Dat is trouwens even een ‘tussendoortip’; als je op zo’n balletje gaat liggen, kan je door rustige bewegingen te maken je rug of een andere plek waarvan je last hebt, aanpakken. Afhankelijk van het lichaamsdeel kan je het ook staand tegen een muur doen; bij rug en schouders werkt dit goed). Maargoed, in plaats van me om te kleden, koos ik er dus voor om eerst mijn rug los te maken. En ineens zei ik hardop tegen mezelf: ‘nee, vandaag 1 keer niet’.

Het resultaat is dat ik er nu spijt van heb. Ik weet heus wel dat 1 keer niet trainen er niet voor zal zorgen dat ik die 42 km niet haal maar ik wil gewoon niet dat ‘de klad’ erin komt. Daarom ga ik nu proberen om morgen mijn interval te doen (terwijl dat tijd-technisch en praktisch gezien erg moeilijk wordt omdat onze dochter morgen thuis is; iemand nog zin om op te passen ;-)…)

Een wijze les: ik vind het niet fijn om mijn schema niet te volgen… De volgende keer ga ik maar gewoon, dat bespaart me veel onnodig nadenken en me toch wel een beetje schamen voor mezelf. LOOSER! Waarvan ben je gemaakt? Wattenschijfjes of staal?

8 gedachtes over “Shame on me!

 1. Ik zou me totaal geen zorgen maken Hedwig. Met zoveel fanatisme 1 keer overslaan. Misschien juist wel heel erg goed. Het lichaam mag ook wel eens een dagje rust hebben. Meestal gaat het daarna nog beter. X

  Liked by 1 persoon

 2. Ach, ach. Wees niet te hard voor jezelf. Er zijn genoeg mensen die een training moeten skippen door een verkoudheid oid. En dan soms ook meer dan één. Zoals je zelf al zegt zal dit geen invloed hebben op je marathon.
  Met trainingen inhalen moet je wel uitkijken dat je er nog voldoende rust tussen hebt zitten. Mij is geleerd dat je beter een training over kan slaan dan alle trainingen inhalen.
  Geen zin hebben kan ook een teken van je lichaam zijn: nu even niet.
  Toch is het wel weer herkenbaar, zoals je je voelt over de gemiste training. 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Inderdaad Foei Hedwig!! Nee grapje, je traint fanatiek genoeg wat ik zo lees in je blogs en een keer overslaan is inderdaad niet erg. Zoals Elsa zegt misschien toch een signaal van je lichaam. Zou ook niet moeilijk gaan doen morgen om hem in te halen. En ook de eerstvolgende training niet gaan overcompenseren hè 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s