coach German Silva

coach German Silva


9 weken geleden ontmoette ik hem voor het eerst. Ik had op dat moment een trainingsschema en eigenlijk ook iemand die me zou helpen bij mijn weg naar NYC. Helaas bleek de praktijk anders dan gehoopt: ik trainde alleen en hoorde niets meer van die begeleider.
Op een avond stelde ik een hardloop gerelateerde vraag op twitter. Ik kreeg verschillende reacties maar de beste bleek achteraf van twitter-vriend Loopkoorts te komen. Hij stelde voor om mijn vraag voor te leggen aan marathon legende German Silva. Mensen die mijn blog volgen weten dat ik dat best een ‘raar’ voorstel vond omdat ik
ontdekte dat German de tweevoudig winnaar is van de NYC Marathon. Die zou natuurlijk niet zitten te wachten op een vraag van een amateur zoals ik. Het tegendeel bleek waar; German begeleid lopers op allerlei niveaus. En voor ik het wist was hij tot mijn blijdschap ook mijn coach. 
Over precies 10 dagen sta ik in NYC bij de start van de Marathon. Ik ben geen topsporter, ik stel op hardloopgebied weinig voor, velen hebben deze marathon al gelopen en met mij zullen nog zo’n 50.000 lopers dit jaar een poging doen hem uit te lopen.Toch is dit evenement enorm belangrijk voor me… German heeft mij -nadat ik 7 weken alleen trainde- in 10 weken voorbereid op mijn grootste race ooit. Ik kan niet goed met woorden beschrijven wat dat voor mij betekent maar ik probeer het toch. Het vertrouwen dat hij in mij heeft, de manier waarop hij ervoor gezorgd heeft dat ik mezelf blijf pushen… Ik was al verslingerd aan hardlopen maar ik heb het gevoel dat ik een volgend level heb behaald met zijn hulp.
Mijn weg naar de TCS NYC marathon was een fantastisch avontuur waar ik enorm van genoten heb en waar ik gelukkig nog heel even van mag genieten. Het wordt straks wel even wennen ben ik bang… (al ben ik stiekem al wat nieuwe plannen aan het maken). Van de lange 3-uurs duurlopen tot en met de core trainingen: ik had niets willen missen. Zelfs die VERSCHRIKKELIJKE BURPEES niet. Vanmorgen heb ik een interval training met German gedaan die we afsloten met wat oefeningen. Burpees waren uiteraard ook weer onderdeel van het programma…. En terwijl ik ‘genietend kapot ging’ zei German vrolijk: ‘Now you see Hedwig… running the marathon is easy’

German: ik heb al veel aan je adviezen en prestaties gedacht tijdens mijn runs. In NYC ben je bij mij in mijn hoofd. Ik ben geen Keniaan maar wel Hedwig uit Nederland en ik ben goed. Dank je wel German!