German ‘Running the marathon is easy’ Silva

coach German Silva

coach German Silva

9 weken geleden ontmoette ik hem voor het eerst. Ik had op dat moment een trainingsschema en eigenlijk ook iemand die me zou helpen bij mijn weg naar NYC. Helaas bleek de praktijk anders dan gehoopt: ik trainde alleen en hoorde niets meer van die begeleider.

Op een avond stelde ik een hardloop gerelateerde vraag op twitter. Ik kreeg verschillende reacties maar de beste bleek achteraf van twitter-vriend Loopkoorts te komen. Hij stelde voor om mijn vraag voor te leggen aan marathon legende German Silva. Mensen die mijn blog volgen weten dat ik dat best een ‘raar’ voorstel vond omdat ik

ontdekte dat German de tweevoudig winnaar is van de NYC Marathon. Die zou natuurlijk niet zitten te wachten op een vraag van een amateur zoals ik. Het tegendeel bleek waar; German begeleid lopers op allerlei niveaus. En voor ik het wist was hij tot mijn blijdschap ook mijn coach. 

Over precies 10 dagen sta ik in NYC bij de start van de Marathon. Ik ben geen topsporter, ik stel op hardloopgebied weinig voor, velen hebben deze marathon al gelopen en met mij zullen nog zo’n 50.000 lopers dit jaar een poging doen hem uit te lopen.Toch is dit evenement enorm belangrijk voor me… German heeft mij -nadat ik 7 weken alleen trainde- in 10 weken voorbereid op mijn grootste race ooit. Ik kan niet goed met woorden beschrijven wat dat voor mij betekent maar ik probeer het toch. Het vertrouwen dat hij in mij heeft, de manier waarop hij ervoor gezorgd heeft dat ik mezelf blijf pushen… Ik was al verslingerd aan hardlopen maar ik heb het gevoel dat ik een volgend level heb behaald met zijn hulp.

Mijn weg naar de TCS NYC marathon was een fantastisch avontuur waar ik enorm van genoten heb en waar ik gelukkig nog heel even van mag genieten. Het wordt straks wel even wennen ben ik bang… (al ben ik stiekem al wat nieuwe plannen aan het maken). Van de lange 3-uurs duurlopen tot en met de core trainingen: ik had niets willen missen. Zelfs die VERSCHRIKKELIJKE BURPEES niet. Vanmorgen heb ik een interval training met German gedaan die we afsloten met wat oefeningen. Burpees waren uiteraard ook weer onderdeel van het programma…. En terwijl ik ‘genietend kapot ging’ zei German vrolijk: ‘Now you see Hedwig… running the marathon is easy’

German: ik heb al veel aan je adviezen en prestaties gedacht tijdens mijn runs. In NYC ben je bij mij in mijn hoofd. Ik ben geen Keniaan maar wel Hedwig uit Nederland en ik ben goed. Dank je wel German!

15 gedachtes over “German ‘Running the marathon is easy’ Silva

 1. Ik ben nu al heel benieuwd naar jouw ervaringen en ik hoop dat jij ze net zo uitgebreid zult gaan beschrijven als Mari heeft gedaan. Het lijkt mij dat het hoe dan ook een onvergetelijke ervaring zal gaan worden. En we rekenen uiteraard op een positieve ☺

  Liked by 1 persoon

 2. Hedwig, met zoveel zelfvertrouwen kan het niet meer mis gaan. Wat fijn om zo’n geweldige coach te hebben. Desondanks heb je het toch zelf gedaan en daar mag je heel trots op zijn. Het gaat zeker lukken maar zoals ik al eerder zei, vooral genieten. Jou kennende ga je dat ook zeker doen. Toi toi toi alvast. X

  Liked by 1 persoon

  • veel te weinig Sjon, echt waar: in verhouding is het heel goedkoop. voor 3 maanden persoonlijk trainingsschema incl. 3 persoonlijke sessies kost het 300 euro ex. btw. maar het is van waarde voor de rest van je ‘loopbaan’ 😉

   Liked by 1 persoon

  • Hey paul; ik heb 1 x toegelaten dus maak je geen zorgen 😉 Het schema is echt op maat gemaakt voor mij met mijn VO2 max etc. dus een ander heeft er veel minder aan. Maar inderdaad: trainen met hem is een fantastische ervaring! C u 😉

   Like

 3. Mooi verhaal Hedwig. . Las je post op mijn blog 🙂 Lijkt me gaaf met German Silva. Wel benieuwd naar hoe het schema er precies heeft uitgezien. We zijn idd met 50.000. maar wie weet ontmoeten we elkaar nog 🙂
  (Ik hoop niet dat ie er nu drie keer in staat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s