foto: Het Massagehuys Amsterdam

foto: Het Massagehuys Amsterdam


Ik kan me voorstellen dat je denkt: wat een ellende, dat ‘trainen voor een marathon’. Vooral als je zelf niet aan hardlopen doet (misschien sport je zowieso niet) of wanneer je alleen wat kortere afstanden gelopen hebt, zou de voorbereiding op die 42,195 kilometer kunnen overkomen als een ware hel.
Ik beschreef de afgelopen maanden zo’n beetje alle activiteiten die mij hebben voorbereid op aanstaande zondag: long runs, interval trainingen, ‘gewone loopjes’ en zelfs mijn core training (inclusief de gehate burpees) kwamen aan bod. Het kostte allemaal behoorlijk wat inzet, discipline en volharding en ik snap dat niet iedereen daar zin in heeft….
Iets dat op een enkele uitzondering na iedereen wél lekker vindt, zijn massages. En laat dat nou ook nog eens iets zijn dat enorm helpt als je (veel) traint! Ik deed helemaal niets op dit vlak maar na een aantal maanden boven gemiddeld veel kilometers gemaakt te hebben begon ik toch wel een beetje stijf te worden. Ook mijn heup speelde soms op en ik heb eigenlijk altijd een beetje last van mijn onderrug. Dat was al zo toen ik niet hardliep. Er moest dus gezocht worden naar een masseur!
Ik weet niet hoe het ervoor staat waar jullie wonen maar hier in Amsterdam zijn er naar mijn mening gechargeerd gezegd twee plekken waar je je kan laten masseren: of je komt terecht in obscure tentjes waar men de mannelijke clientèle vraagt of ze een ‘happy ending’ willen (vragen ze dat ook aan vrouwen?) OF je belandt in de spa van een chique hotel waar je veel te veel kwijt bent voor een uurtje ‘poedelig’ ‘geaai’ waar geen spier wat van voelt.
2015-10-26 11.30.44 2015-10-26 11.30.56
Ik heb voor jullie ‘gratis en voor niks’ de gouden tip voor iedereen die zich in onze Hoofdstad vakkundig onder handen wil laten nemen. Onlangs ontdekte ik namelijk Het Massagehuys in West. Wat een geweldige plek is dat zeg! Zelf zeggen ze op hun website: “Het Massagehuys wil Oosterse massages aanbieden zoals dat hoort. Gewoon, in een leuke straat, in De Baarsjes in Amsterdam-West, tussen de mensen. Met een lage drempel en een fijne sfeer. Als rustpunt in jouw drukke leven”. En dat is precies wat ze doen.
2015-10-26 11.26.08 2015-10-26 11.26.18
Je kan online of telefonisch reserveren en daarbij kiezen uit verschillende soorten massages. Zelf heb ik meerdere keren de ‘strong muscle’ behandeling gekozen die erg fijn is na een pittige afstand gelopen te hebben maar ook de ‘stress relief’ en ‘deep detox’ waren heerlijk!. Het fijne is dat er verschillende masseuses werken waardoor iedere keer weer nadruk wordt gelegd op andere aandachtsgebieden. Het mooiste aan dit concept vind ik dat je een uurtje kan ontspannen voor een (h)eerlijke prijs (naar Amsterdamse begrippen!): voor 48,50 word je 60 minuten behandeld, daarbij komen nog wel de kosten voor de olie waarvoor je kiest (ongeveer 4 euro). Als je wilt, kan je naderhand nog een potje kruidenthee bestellen maar afsluiten met een glas water is ook geen probleem.
2015-10-26 11.10.02 2015-10-26 11.26.38
Omdat ik gisteren mijn laatste long run deed met run buddy Robin en ik zondag helemaal klaar moet zijn voor die enorme uitdaging, besloot ik vandaag weer naar mijn nieuwe vrienden in West te gaan. Het was wederom een genot! Ik geloof er echt in dat het ’t waard is om je zo nu en dan te laten masseren. Zeker als je hard traint. Maar ook voor de minder sportieve mens: doe jezelf een uurtje ‘Het Massagehuys’ kado!
(P.S. mochten jullie het je afvragen: dit heb ik uit eigen beweging geschreven. Ik word er niet voor betaald en heb geen gratis massages gekregen. Ik vind ‘Het Massagehuys’ gewoon erg goed).