De afgelopen weken waren een beetje ‘saai’ als het gaat om hardlopen. In die zin: ik heb lekker doorgetraind maar het meeste dat ik deed was niet ‘blogwaardig’. Een uitzondering was de mooie run die ik liep met de ‘EgmondHM-groep’ in de duinen van Zuid-Kennemerland. Op een zaterdagochtend  verzamelden we bij station Santpoort-Noord en liepen we vanaf daar in twee groepen onze training. We konden onze beenspieren hier extra voorbereiden op wat er komen gaat op 10 januari. Door de prachtige omgeving was het echt genieten; de tijd vloog voorbij. Na 14 kilometer zat het er (helaas) op; ik had nog wel even door willen gaan.
IMG-20151212-WA0004
Dit is trouwens ook de groep waarmee ik tot begin januari 1 keer per week baantraining heb. Door de kerstdagen en andere verplichtingen heb ik de afgelopen twee keer helaas niet mee kunnen doen dus ik verheug me extra op de aankomende intervaltraining!
Coach Silva is nog altijd in Mexico maar zijn vrouw Miranda neemt de honneurs waar en stuurde me onlangs een berichtje met de vraag of ik zin had om mee te doen aan ‘The Ugly Christmas Sweater run’. Dit is een fun run van 5 kilometer door het Vondelpark waaraan ik nog niet eerder had meegedaan. Ik ben al een hele tijd verkouden en deed het daardoor wat rustiger aan maar zo’n kort loopje kan geen kwaad dus ik liet Miranda weten dat ik van de partij zou zijn. Anja (de nicht van mijn lief) had er ook wel zin in dus ook zij zou aanhaken net zoals Joan die ik ken van het NYCMarathon avontuur en haar vriendin Kerri.
Op 19 December stonden we met zijn vijven klaar bij het Groot Melkhuis. We hadden allemaal onze lelijkste kersttrui aangetrokken en zagen er dan ook fantastisch uit! De kerstmutsen die we bij ons startnummer kregen maakte het geheel feestelijk af!
IMG-20151219-WA0001
Het is geen geheim dat ik ervan houd om letterlijk hard te lopen; me inhouden is niet mijn hobby. Dit keer maakte ik een uitzondering: ik wilde graag gezellig met deze groep lopen en had bedacht dat ik soms even vooruit kon rennen om foto’s te maken van de rest. We gingen van start en ik hield me aan mijn voornemen: ik rende vooruit en maakte foto’s en liep dan weer verder met ons groepje. Na nog geen kilometer stond lief ineens langs de kant met onze kinderen. Ze waren met de fiets en reden stapvoets met ons mee. Onze vijfjarige zoon riep al snel dat hij ook wilde rennen dus ik tilde hem van de fiets en hup! Daar ging hij! Hand in hand renden we mee met de rest. Dat kon onze dochter natuurlijk niet laten gebeuren; ook al had ze regenlaarsjes aan, ook zij wilde in actie komen! Voor ik het wist, was ik aan het ‘hardlopen’ met beide kinderen. Soms rende ik met onze dochter in mijn armen omdat ze het anders niet bij kon benen. Een andere keer moest zoon weer op de fiets getild worden om even te rusten maar tot mijn verbazing heeft hij het grootste deel meegelopen! En hij was nog snel ook! We haalden diverse volwassenen in! Ik was eerlijk gezegd zowel verbaasd als trots op ons kleine ventje dat met zijn snelle korte pasjes vooruit spurtte!


 
En zo gebeurde het dat ik totaal onverwacht, tijdens een loopje-voor-de-leuk iets heel bijzonders meemaakte: ik finishte in mijn slechtste tijd ooit op de mooiste manier! Samen met mijn zoon! 

 
Ik wens iedereen een hele mooie jaarwisseling toe en een goed, gezond en gelukkig 2016! Tot in het nieuwe jaar!