Happy, healthy 2016 allemaal! De eerste ‘normale’ week van het nieuwe jaar begint vandaag. Voor de meeste mensen is de ‘feestdagen periode’ voorbij. Iedereen gaat weer gewoon aan het werk of zich in ieder geval bezighouden met wat hij normaal gesproken doet. Een nieuw jaar betekent voor sommige mensen dat ze zich voornemen om anders te gaan leven; om met iets te beginnen of te stoppen. Zoals jullie konden lezen in ik stop ermee , staakte ik afgelopen april mijn jarenlange ‘hobby’. Dat gaat prima; roken is (toch wel tot mijn eigen verbazing) geen onderdeel meer van mijn leven. En hoewel ik ook dit jaar weer mee doe aan ‘Dry January’ -wat inhoudt dat je een maand geen alcohol drinkt- zie ik dit niet als een goed voornemen. Dat komt denk ik vooral omdat dit mij geen enkele moeite kost. Aan drugs ben ik nooit begonnen, op een eenmalig jointje in mijn tienerjaren na… dus ook daar hoef ik niets mee te doen. Je zou nog kunnen denken aan andere veranderingen in het leven maar ik ben simpelweg te gelukkig om iets te willen aanpassen. Ik wil geen nieuwe liefde, geen andere of extra kinderen ( 😉 ) , vrienden schrappen of wat dan ook. Ik prijs me zeer gelukkig!

Ik ben afgelopen jaar echter wel met iets begonnen: het lopen van de marathon. En dat begin is iets dat ik heel graag wil voortzetten. Op 10 april loop ik daarom de NN Marathon van Rotterdam en een klein half jaar later op 25 september de BMW Berlin Marathon  (check trouwens dit boek: Wereldmarathons als je zelf een mooie 42,195 km wilt plannen!) . In de tijd ervoor en ertussen moet er dus weer getraind worden of eigenlijk; MAG er weer getraind worden want ik heb er enorm veel zin in! Ik ga uiteraard veel kilometers in mijn eentje lopen maar ik vind het ook heel leuk om het trainen te laten versmelten met wedstrijden (of georganiseerde loopjes, net hoe je het wilt noemen). Omdat ik de drukke marathon schema’s moet zien in te passen in ‘het dagelijks leven’ en omdat je met een gezin nou eenmaal minder spontaan mee kan doen aan evenementen ga ik een lijst maken van loopjes waaraan ik mee wil doen. Ik hoop dan maar even dat lief dit allemaal ok vindt 🙂 En zo niet dan pas ik mijn lijst aan.

Na een van mijn super kerstcadeaus De leukste lopen 2016  gecheckt te hebben ben ik vooralsnog tot het volgende lijstje gekomen:
– 10/01/2016: Saucony Egmond halve marathon
– 07/02/2016: Midwintermarathon Apeldoorn
– 13/03/2016: Stevensloop (halve marathon, Nijmegen)
– 10/04/2016: NN Rotterdam marathon
– 08/05/2016: Beemstererfgoedmarathon (daar loop en fiets je met een partner in totaal 42 kilometer; je mag zelf bepalen hoe je e.e.a. gaat verdelen. Ik ga dit avontuur aan met mijn vriendin Suus!)
…. vanaf dan is alles nog mogelijk; iemand tipte later in mei de Marikenloop  in Nijmegen (dat leek mij altijd zo suf: een vrouwen-run maar ik schijn ongelijk te hebben)… afgelopen jaar werd ik in juni derde tijdens de Heuvelrugloop in Maarn dus het zou leuk zijn om daar weer een poging te wagen om goed te eindigen… in juli valt er weinig te doen volgens het leuke lopen boekje… in augustus zijn er vooral loopjes ‘verder weg in het land’ die ik niet ken….maar op 11 september zou ik heel graag de Rabo bridge to bridge in mijn ‘home town’ Arnhem lopen als dat in mijn schema voor Berlijn in te passen is.
Als jullie aanraders voor me hebben dan hoor ik het heel graag! Vooral voor de maanden juni / juli en augustus kan ik tips gebruiken, dank je wel alvast!
Een ander voornemen is om te proberen wat vaker met andere hardlopers te trainen, gewoon omdat ik dat soms leuk vind voor de afwisseling. Robin, Suus, Sander, naamgenoot Hedwig, Dorothee, Sergio, Mari en Rody; jullie zullen vast eens door mij lastig gevallen worden voor een rondje 🙂

Mijn eerste run van 2016 is inmiddels een feit, de eerste 10 kilometers van 2016 liep ik afgelopen zaterdag op het Zandvoortse stand. Ik hoop dat er nog heel veel mogen volgen waarin ik mooie avonturen beleef. In mijn  eentje of met anderen; ik zal ze in ieder geval met jullie delen.
Happy running in 2016!