2016-01-31 12.43.20

Met Sergio


Week twee van mijn schema voor de Marathon van Rotterdam zit erop. Op dinsdag deed ik  voor het eerst ‘long intervals’. German had aan ons nieuw gevormde ‘time chasers Amsterdam’ team voorgesteld om deze met zijn allen in de avond te doen maar helaas lukte mij dat niet. Ik moest het zodoende qua uitvoering van de run hebben van informatie via WhatsApp. Dat was achteraf gezien niet helemaal goed gegaan… Ik liep 15 minuten warm en begon toen aan het rennen van 6 keer 1 km in 4.25 per kilometer met telkens een pauze van 2 minuten waarin ik rond de 5.40 liep. Dat zal voor sommige van jullie misschien een fluitje van een cent zijn: ik moest er na een paar kilometer best aan trekken om het vol te houden. Achteraf bleek uit een gesprek met German dat ik de oefening volkomen verkeerd had uitgevoerd…. Ik heb in ieder geval hard getraind…. laten we het daar maar even op houden. Op woensdag maakte ik het mezelf makkelijk: ik liep in mijn lunchpauze drie kwartier op de loopband omdat het buiten hondenweer was. Ik had gewoon een keer geen zin in bikkelen door regen en harde wind dus vanaf de band keek ik op mijn gemakje naar alles dat er voorbij kwam lopen en rijden op de Stadhouderskade.

Op donderdag zijn mijn spieren flink losgemaakt door de fysiotherapeut ter voorbereiding op een behandeling van de manueel therapeut. Deze heeft mijn bekken en rug rechtgezet en daarna een aantal ribben ‘teruggeduwd’ (ze stonden ‘open’). Het leek op een soort van worstelpartij (ik ben blij dat er niemand zomaar naar binnen liep) en mijn rug maakte krakende geluiden maar wat een opluchting: het voelde direct al beter! Tot mijn teleurstelling zei de therapeut dat ik 24 uur niet mocht sporten. Daar ging mijn interval training van die avond! Ik verheug me altijd op de donderdagavonden waarop ik los mag op de baan… helaas: rust was het advies en daar hield ik me dus aan.
Mijn Pilates les van die week zat er ook al op dus ik had een paar trainingsvrije dagen; saai maar omdat ik het hartstikke druk heb, kwam het ook wel goed uit. Ik kon het niet laten om Instagram en Twitter soms te checken om mee te genieten van andermans runs. Ik feliciteerde een aantal mede hardlopers met hun notering op de marathonranglijst in ‘Runnersworld’. Ik wist niet dat een dergelijke lijst bestaat en zag later dat ik het blad deze maand zelf ook heb gekregen bij mijn Le Chapion lidmaatschap. Uiteraard keek ik even waar ik had kunnen staan in die lijst. Super verbaasd zag ik mijn naam er nog echt tussen staan ook! Vet!
IMG_20160129_131934
Op zondag mocht er weer gelopen worden. Samen met Sergio -die ook door German getraind wordt maar dan voor de marathon van Enschede- ging ik op pad voor een rustige lange duurloop van 2.20 uur. We vertrokken vanaf het Amstel hotel en zijn langs de Amstel naar Ouderkerk gelopen en vervolgens een eindje richting de Ronde Hoep. Na 1 uur en 10 minuten keerden we terug via de andere kant van de Amstel. De hele weg hebben we gepraat wat ervoor zorgde dat we voortdurend in het gewenste lage tempo bleven lopen. Maar het zorgde er ook voor dat de tijd enorm snel ging. Normaal gesproken is er tijdens zo’n lange loop wel eens een mentaal dipje of gewoon fysiek. Nu hadden we beide nergens last van, het was voorbij voordat we het door hadden.

Liep ik de afgelopen drie jaar vooral alleen; ik kom er steeds meer achter dat ik het op bepaalde momenten echt leuker vind om samen te trainen. Niet zozeer op de korte afstanden (dan ben je soms langer bezig met afspreken dan met het lopen zelf) maar zeker wel voor de duurlopen. Het trainen op de baan met onze Phanos groep zou ik ook niet meer willen missen. Het is erg mooi om te zien hoe je elkaar naar een hoger niveau tilt, stimuleert en motiveert. Komend weekend lopen Sergio, ik en vele andere bekenden de Midwinter Marathon in Apeldoorn (25 km). Ik ga deze lopen als training; kalm aan dus maar ik heb er heel veel zin in!