2016-02-23 22.00.43-2
En dan duurt het ineens nog maar 37 dagen totdat de Marathon van Rotterdam van start gaat!… Tot vrijdag 19 februari werkte ik mijn schema keurig af. Ik pas heus wel eens wat aan omdat coach German er dit keer een druk programma van gemaakt heeft dat niet altijd in mijn leven past. Maar in het algemeen kan ik zeggen dat ik ook nu weer werk aan een prima voorbereiding op die beruchte 42, 195 kilometers.
Vanaf de boven genoemde vrijdag gingen wij op vakantie. Onze keuze was gevallen op de Dominicaanse Republiek. Dit deel van Hispaniola was nieuw voor ons (net zoals buurland Haiti trouwens dat ik ook graag eens zou zien). We zijn bekend met het Caribisch gebied dus qua klimaat wist ik wat me te wachten stond. Door opmerkingen van een aantal hardlopers van mijn Time Chasers Amsterdam hardloopgroep had ik me al bedacht dat de Dom Rep niet echt een plek is waar je eens lekker hardlopend de buurt gaat verkennen. Het klimaat en de omgeving zouden dus wat uitdagingen bieden als het gaat om het vervolgen van mijn Rotterdam training. Laat coach German nou net op de eerste dag na aankomst in Punta Cana een duurloop van 3 uur en 20 miuten voor mij op het menu hebben gezet!
Ik had dit al gezien en bewust even gedeeld met the Time Chasers en trainer Miranda Luiken (Germans vrouw). In eerste instantie had ik het extreme plan opgevat om de hele duurloop op de loopband van het hotel te doen; zo zou ik geen last hebben van eventuele gevaren in de buurt en de verzwarende weersomstandigheden. Miranda raadde mij echter aan om toch echt een deel gewoon buiten te lopen omdat ruim drie uur op de treadmill wel heel geestdodend is.   
En zo stond ik op zondagochtend 21 februari (gewapend met waterzak en gelletjes) in mijn korte broek en het luchtigste hemdje dat ik kon vinden klaar om 1 van mijn langste trainingslopen van deze reeks te doen. Ik startte in de buitenlucht en liep vele rondes over het hotelterrein waarbij ik zoveel mogelijk variatie probeerde aan te brengen. Ik heb 2 uur lang genoten van de prachtige omgeving maar toen ik het gebied zo’n beetje kon dromen en het toch wel heel erg warm en vochtig werd, heb ik mijn run binnen afgemaakt op de loopband. Hoe dan ook: de 3 uur en 20 minuten heb ik volgemaakt wat ik best een prestatie vind ik deze omstandigheden.

Ook de rest van de vakantie heb ik zo goed mogelijk mijn programma afgewerkt. Dat was vaak op de loopband (geen idee hoe ik anders fatsoenlijk kan intervallen) maar ook buiten heb ik nog vele meters gelopen. In totaal maakte ik ruim 75 Dominicaanse kilometers en deed ik zo nu en dan zelfs wat core training ;-).

Het was een heerlijke vakantie, precies zoals die naar mijn idee moet zijn: veel tijd doorgebracht met het gezin, heel veel met de kinderen gespeeld, heerlijk gegeten, genoten van de warmte en de zon en we zijn allemaal uitgerust thuis gekomen. Doortrainen op je vakantiebestemming kan dus gewoon. Maar dat wist ik al. Sicilië, Aruba, Zweden en nog wat landen waren de Dom Rep al voorgegaan. Het is soms plannen en aanpassen maar waar een wil is, is ook hier weer een weg!
Helaas heb ik na thuiskomst afgelopen maandag geen meter meer gerend maar dat ga ik vanavond goed maken tijdens de intervaltraining op de baan van het Olympisch Stadion!
2016-02-28 15.31.30-2