Door de petitie voor Butter is mijn week onverwacht extra druk en anders verlopen. Daarover kan je alles lezen in mijn vorige blogje (de teller staat nu op 9757 handtekeningen, ik hoop verschrikkelijk dat de 10.000 aangetikt wordt!). We hadden daarnaast ook nog een hondje te logeren dit weekend, een leuk etentje bij vrienden op zaterdagavond, ik liep met loopmaatje Marieke een fijne duurloop op zaterdagochtend, lief vertrok op een zeker moment naar Frankrijk en uiteraard zijn er altijd onze kinderen die de nodige gezelligheid veroorzaken. Ik realiseerde me daardoor net pas dat ik vandaag over een week mijn tweede marathon achter de rug heb! Ik weet dan hoe ik het gedaan heb. Of het zwaarder was dan New York, of ik een goede tijd heb neergezet. Of mijn plannen gewerkt hebben of dat ik lering moet trekken uit gemaakte ‘fouten’ die mij dan mogelijk zullen helpen in het najaar als ik in Berlijn aan de start sta. Maar zover is het dus nog lang niet!

Op dinsdag was ik bij een oude bekende: Pijke den Ambacht van het Asics Running Lab. Hij deed een test waardoor duidelijk werd dat ik de laatste 1,5 jaar erg vooruit ben gegaan. Om het even in ‘Jip en Janneke taal’ te zeggen: mijn marathon snelheid  (met een moeilijk woord: Anaerobic Threshold pace) is van 10,5 naar 12,5 gegaan. Ik zou volgens deze test een marathon moeten kunnen lopen met een snelheid van 12,5 kilometer per uur. Hoewel er natuurlijk heel veel factoren zijn die maken of je dit 42,195 km volhoudt, is het wel heel mooi nieuws! In theorie kan ik de afstand in  3.28 uur overbruggen. Voor iedereen zal iets anders werken: mij geeft deze wetenschap ontzettend veel kracht.
IMG-20160331-WA0000Hoewel Michel Butter en ‘media’ mijn leven even beheersten vanaf woensdag, wist ik op donderdag een intervaltraining die al gepland stond met coach German af te werken. We hadden afgesproken op de track achter het olympisch stadion. Door omstandigheden heb ik het een tijd zonder de coach moeten doen dus het was erg fijn om hem nog even te zien voor de grote dag. Na het inlopen liep ik 2 x 1000 meter op behoorlijk pittig tempo. Na de tweede ronde gaf ik voor het eerst ooit aan hem toe dat ik me heel moe voelde (de kinderen hadden me s’nachts 3 x  gewekt). Onverwacht volgde toen weer zo’n prachtig ‘coach moment’ met German. Hij zei me om achter hem te gaan lopen en alleen maar te focussen op het rood van zijn jasje, nergens anders aan te denken. Op deze manier heb ik daarna ondanks mijn vermoeidheid 4×800 meter op hoog tempo gelopen. German zei: “weet je nog hoe ‘snel’ je was toen je bij me kwam?” Ik wist het niet meer maar hij wist het me exact te vertellen. Zelfs nu ik me moe voelde, liep ik veel sneller dan in augustus 2015. Daarnaast zei German: als je straks moe wordt tijdens de marathon, zijn het deze momenten waaraan je terug moet denken. Dat je zelfs heel moe, krachten weet te produceren waarvan je niet wist dat je ze nog in je had.
Nog 7 nachtjes slapen. En dan mag ik! Net zoals in november toen de NYC marathon me te wachten stond, ben ik niet zenuwachtig. Ik heb er wederom alleen maar heel veel zin in! Komende week staat in het teken van rust. Dat houdt in: veel minder lopen, proberen extra goed te slapen en te eten en ervoor zorgen dat ik heel blijf 😉 
Gelukkig mag ik morgen heel relaxed 40 minuutjes joggen. Heb er nu al zin in!