strijdplan Rotterdam marathon!

5db1ee92-0ea5-4b6e-ae77-08b33fa2866b

Het is nu dinsdagavond. Nog 4 ‘gewone’ dagen en dan komt de dag waar ik al weken voor aan het trainen ben. ZONDAG! D-DAY! Marathon van Rotterdam – dag ! Als je niet hardloopt, krijg je er misschien niets van mee maar als je dat wel doet, is de kans groot dat je het op de sociale media voelt zinderen. Overal zie ik Instagram foto’s die ernaar verwijzen, blogs rollen over elkaar heen om gelezen te worden en ook op Twitter zie ik menig tekstje voorbij komen dat eraan refereert. Iedereen is klaar om dat fijne pleuris eind te gaan zitten te lopen te rennen!

Het echte trainen is klaar; wat rest zijn rustige loopjes en een kalme baantraining (tenminste: dat is wat coach German heeft toegezegd… maar je weet het met hem natuurlijk nooit). Toch is er nog genoeg te doen. Toen ik in november naar New York ging, heb ik me ook goed voorbereid maar ik merk dat ik nu -in tegenstelling tot toen- behoefte heb aan een uitgebreider plan. Een Strijdplan! 

Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat ik dit keer beter weet waar ik aan begin, wat me gedurende 42,195 kilometer te wachten staat. Daardoor voel ik de behoefte om slim gebruik te maken van wat ik eerder geleerd heb en in de tussentijd gehoord heb van mensen die ‘het kunnen weten’ omdat ze al veel langer hardlopen / erg veel marathons gelopen hebben. Misschien heb jij ook wel een lijstje van do’s / dont’s … dit is het mijne:

IMG-20160406-WA0007

Dagen voor de marathon:

 • genoeg water drinken
 • gezond blijven eten (en niet vervallen in stukken chocolade!! 😉 )
 • Koolhydraatrijke maaltijden eten, met name zaterdagavond
 • Eiwitten eten na loopjes
 • Zo goed mogelijk proberen te slapen (al heb je dat met kinderen niet altijd in de hand; vanaf vrijdag gaan ze uit logeren dus ik kan in ieder geval 2 nachten ononderbroken slapen! 🙂
 • beetje foamrollen / rekken en strekken

Dingen die verder belangrijk zijn:

 • startnummer-ophaalbewijs uitprinten en meenemen naar Rotterdam (ook een legitimatiebewijs denk ik)
 • Playlist spotify nog eens grondig bestuderen en aanpassen
 • het weer in de gaten houden en bepalen wat ik aantrek op de grote dag VERGEET JE SCHOENEN* NIET!
 • zorgen dat ik genoeg gels / een reep voor tijdens de race heb*
 • veiligheidsspelden, flip belt en een poncho klaarleggen*
 • zonnebril niet vergeten!*
 • telefoon en hardloophorloge opgeladen meenemen*! (opladers mee)

Zondag 10 april DE MARATHON:

 • extra horloge om met stopwatch (dit hangt geheel samen met mijn persoonlijke doel)
 • strijd-outfit aantrekken inclusief de bovengenoemde items met *
 • LIEF GEDAG KUSSEN EN NAAR HET STARTVAK EN DAN:

Nu komt misschien wel het belangrijkste van mijn plan,

 • Focus en Geniet! Dwaal met je gedachten niet af naar negativiteit. Bedenk waartoe je in staat bent gebleken en dat je dit doet omdat je het leuk vindt!
 • Drink bij iedere kans die je krijgt water
 • neem twee gels per uur
 • eet je vega sports bar
 • Laat je niet gek maken: loop je eigen race

En last but not least: FINISH LIKE A WINNER!!! MET JE ARMEN IN DE LUCHT EN LACH!

Schermafbeelding 2016-02-08 om 18.36.58

Succes allemaal!!!!!

 

 

 

 

29 gedachtes over “strijdplan Rotterdam marathon!

 1. Heel veel succes Hedwig. Ik weet dat je het kan. Dat heb je al bewezen. Geniet er ook van. Mirjam de vrouw van mijn neef Sander, gaat hem voor de 5e keer lopen. Volgens haar is het een geweldige marathon!!!

  Like

 2. Ha ha, Jij denkt ook overal aan. Aan je voorbereiding kan het niet liggen. Ik ga je zondag volgen. Lijkt me hartstikke leuk. Heel veel succes gewenst en geniet met volle teugen. X

  Liked by 1 persoon

 3. Lijkt me een bijzonder goed plan. Wat had ik graag bij geweest zondag. Ik weet nog niet of ik alles heel stoer ga volgen of een paar daagjes “onder duik”. 🙂
  Heel veel succes en vooral heel veel plezier. Geniet er van. Dat is het belangrijkste.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s