5db1ee92-0ea5-4b6e-ae77-08b33fa2866b
Het is nu dinsdagavond. Nog 4 ‘gewone’ dagen en dan komt de dag waar ik al weken voor aan het trainen ben. ZONDAG! D-DAY! Marathon van Rotterdam – dag ! Als je niet hardloopt, krijg je er misschien niets van mee maar als je dat wel doet, is de kans groot dat je het op de sociale media voelt zinderen. Overal zie ik Instagram foto’s die ernaar verwijzen, blogs rollen over elkaar heen om gelezen te worden en ook op Twitter zie ik menig tekstje voorbij komen dat eraan refereert.Β Iedereen is klaar om dat fijne pleuris eind te gaan zitten te lopen te rennen!


Het echte trainen is klaar; wat rest zijn rustige loopjes en een kalme baantraining (tenminste: dat is wat coach German heeft toegezegd… maar je weet het met hem natuurlijk nooit). Toch is er nog genoeg te doen. Toen ik in november naar New York ging, heb ik me ook goed voorbereid maar ik merk dat ik nu -in tegenstelling tot toen- behoefte heb aan een uitgebreider plan. EenΒ Strijdplan!Β 
Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat ik dit keer beter weet waar ik aan begin, wat me gedurende 42,195 kilometer te wachten staat. Daardoor voel ik de behoefte om slim gebruik te maken van wat ik eerder geleerd heb en in de tussentijd gehoord heb van mensen die ‘het kunnen weten’ omdat ze al veel langer hardlopen / erg veel marathons gelopen hebben. Misschien heb jij ook wel een lijstje van do’s / dont’s … dit is het mijne:
IMG-20160406-WA0007
Dagen voor de marathon:

 • genoeg water drinken
 • gezond blijven eten (en niet vervallen in stukken chocolade!! πŸ˜‰ )
 • Koolhydraatrijke maaltijden eten, met name zaterdagavond
 • Eiwitten eten na loopjes
 • Zo goed mogelijk proberen te slapen (al heb je dat met kinderen niet altijd in de hand; vanaf vrijdag gaan ze uit logeren dus ik kan in ieder geval 2 nachten ononderbroken slapen! πŸ™‚
 • beetje foamrollen / rekken en strekken

Dingen die verder belangrijk zijn:

 • startnummer-ophaalbewijs uitprinten en meenemen naar Rotterdam (ook een legitimatiebewijs denk ik)
 • Playlist spotify nog eens grondig bestuderen en aanpassen
 • het weer in de gaten houden en bepalen wat ik aantrek op de grote dag VERGEET JE SCHOENEN* NIET!
 • zorgen dat ik genoeg gels / een reep voor tijdens de race heb*
 • veiligheidsspelden, flip belt en een poncho klaarleggen*
 • zonnebril niet vergeten!*
 • telefoon en hardloophorloge opgeladen meenemen*! (opladers mee)

Zondag 10 april DE MARATHON:

 • extra horloge om met stopwatch (dit hangt geheel samen met mijn persoonlijke doel)
 • strijd-outfit aantrekken inclusief de bovengenoemde items met *
 • LIEF GEDAG KUSSEN EN NAAR HET STARTVAK EN DAN:

Nu komt misschien wel het belangrijkste van mijn plan,

 • Focus en Geniet! Dwaal met je gedachten niet af naar negativiteit. Bedenk waartoe je in staat bent gebleken en dat je dit doet omdat je het leuk vindt!
 • Drink bij iedere kans die je krijgt water
 • neem twee gels per uur
 • eet je vega sports bar
 • Laat je niet gek maken: loop je eigen race

En last but not least: FINISH LIKE A WINNER!!! MET JE ARMEN IN DE LUCHT EN LACH!
Schermafbeelding 2016-02-08 om 18.36.58
Succes allemaal!!!!!