4000 kilometer…

Schermafbeelding 2016-05-22 om 20.00.39

4000 kilometer. Dat is 2485 mijl. Het is ook de afstand van Amsterdam naar St. John’s of de Noordpool. Het is zelfs heen en terug naar Moskou of Istanbul of Rabat. En het is de afstand die ik sinds januari 2013 hardlopend heb afgelegd. Best wel veel, toch? Ik wist er in ieder geval ruim 353 uur van mijn leven aan te besteden. Hardlopen; my favourite ‘waste of time’ 😉

Die 4000 kilometers omvatten allerlei loopjes. In mijn eentje, samen met allerlei andere hardlopers, als duo of in een groep. Soms als onderdeel van een wedstrijd maar meestal als training of ter ontspanning. Vast staat dat ik 23 medailles bij elkaar heb gelopen (voor wie nu gaat tellen op de foto: het zijn inderdaad maar 19 medailles plus 1 beeldje dat ik kreeg voor het voltooien van de 30ste zevenheuvelenloop. Daarnaast heb ik nog 3 sieraden gekregen voor 10 km runs als onderdeel van de Nike Womans Race Series in 2013, 2014  en 2015 maar die zijn inmiddels helaas verloren gegaan. Ook won ik afgelopen jaar zelfs een beker ter ere van mijn  3e plaats bij de halve marathon in Maarn.IMG_20160510_132019

Die medailles zijn voor mij veel meer dan een bosje metaal met lintjes eraan. Het zijn waardevolle herinneringen. Ze staan voor hele mooie momenten en belevenissen die met allerlei emoties gepaard zijn gegaan; vreugde, trots, blijdschap maar soms ook verdriet of boosheid. Ik denk dat ik -als ik oud mag worden- over ieder exemplaar nog steeds exact kan vertellen waarvoor hij symbool staat. Uiteraard heb ik een paar favorieten maar nu ik dat zo schrijf wil ik mijn woorden direct weer intrekken. Nee; een favoriet is er toch eigenlijk niet. Ik heb voor allen mijn best gedaan en genoten van de mensen en momenten die bij de medailles horen.

Wat ik ook als heel bijzonder ervaar is dat ik van bijna alle 4000 kilometers heb genoten. Misschien van maar 50 km niet helemaal en dat komt dan met name door de afgelopen weken waarin ik niet optimaal loop vanwege een onverbelastingsprobleem. Gelukkig gaat het de goede kant op dus inmiddels ren ik in ieder geval weer genietend zolang ik maar niet te ver ga in afstand en ik geen gekke dingen doe zoals burpees of jumping squats. De officiële 4000ste kilometer liep ik tijdens mijn baantraining afgelopen donderdag. Dat had ik toen alleen niet door. Vandaag ging ik dus op pad met het idee dat dit DE dag zou zijn. Ik wilde er wat bijzonders van maken en besloot toerist in eigen stad te zijn.  

IMG_20160522_121334

Van mijn huis liep ik naar Artis, het Scheepvaartmuseum, het centraal station, de Westerkerk, het Vondelpark, het Concertgebouw, het Rijksmuseum om te eindigen met the Heineken Experience. 10 Prachtige kilometers in geweldig Amsterdam waar het merendeel van mijn 4000 kilometers gelopen zijn. Nog 2 maanden en dan woon ik ergens anders. Ook daar zal ik vele kilometers maken… maar de Amsterdamse zijn me vreselijk lief. Ben dankbaar dat ik ze gelopen heb!

21 gedachtes over “4000 kilometer…

 1. Zo trots op je Hedwig dat je dit bereikt hebt maar bovenal dat je er zoveel plezier aan beleefd. Alleen dan kan je deze sport volhouden. Goed dat je het even iets rustiger aandoet i.v.m een lichte blessure. Ik hoop voor jou dat je nog veel mooie afstanden mag beleven en in je nieuwe woonplaats gaat dat ook zeker lukken. Dat ik nog vele blogs van je mag lezen want daar kijk ik altijd met veel plezier naar uit. Tot, toi, toi. X

  Liked by 1 persoon

 2. Zo Hedwig, wat een boel kilometer(tjes) pff maar wel mooi om dit te bereiken. En er gaan nog heel veel kilometers bij komen gezien het enthousiame dat je beleefd aan het hardlopen.

  Liked by 1 persoon

   • Hoi Hedwig,
    Ook maar even gekeken wat ik gelopen heb vanaf mei 2013 want best wel leuk om in de gaten te houden en schiet ook al lekker op. Nog 560 km te gaan naar de 4000km. En ook mijn schermnaam maar gelijk even aangepast want ontdekte dat dit wel mogelijk is In mijn account.

    Liked by 1 persoon

   • Grappig: een aantal lezers zijn naar de 4000 toe aan het werken zie ik; jij gaat die 4000 dit jaar dus ook nog wel zien: tof!

    Like

 3. Gefeliciteerd.

  Ik kan bij mezelf niet verder terug gaan dan 2010 (daarvoor geen GPS) en liep meer dan 12.000 km in 6 jaar. Naar schatting liep ik zo’n 24 à 26 duizend km in de 18 jaar dat ik al train voor hardlopen. Ter vergelijking, er zijn (een handjevol) mensen die dat in een jaar lopen (500 km/week).

  Liked by 1 persoon

   • Eigenlijk vind ik de totale trainngsafstand over een periode niet zo belangrijk, maar eerder hoe je die gelopen hebt (uitvoering) en hoeveel indruk het maakte (ervaring). Plezier onder het lopen is ook belangrijk voor zelf-motivatie en -verbetering, maar is niet genoeg. Je kunt immers ook plezier hebben in heel rustig hardlopen in een oogstrelende omgeving, zonder dat het leidt tot prestatieverbetering, vooropgesteld dat dit het hoofddoel is. Af en toe je grens verleggen door iets te doen wat zwaar is en pas na enkele weken een beloning oplevert komt niet naar voren in een waarde voor de afgelegde afstand. Er zijn leugens, zware leugens en statistieken (je kunt met cijfertjes vaak alle kanten op met beweringen over feiten). Dat maakt dat het nut van cijfertjes heel beperkt is, zeker als het geen extra inzicht geeft in hoe het zich verhoudt tot wat anderen gedaan hebben in soortgelijke omstandigheden.

    Liked by 1 persoon

 4. Goedemorgen Hedwig, verstandig om het deze week rustig aan te doen en goed voorbereid de Vestingloop te lopen. Maar dat gaat je wel lukkende zeg Suc6🏃

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s