Schermafbeelding 2016-05-22 om 20.00.39
4000 kilometer. Dat is 2485 mijl. Het is ook de afstand van Amsterdam naar St. John’s of de Noordpool. Het is zelfs heen en terug naar Moskou of Istanbul of Rabat. En het is de afstand die ik sinds januari 2013 hardlopend heb afgelegd. Best wel veel, toch? Ik wist er in ieder geval ruim 353 uur van mijn leven aan te besteden. Hardlopen; my favourite ‘waste of time’ 😉
Die 4000 kilometers omvatten allerlei loopjes. In mijn eentje, samen met allerlei andere hardlopers, als duo of in een groep. Soms als onderdeel van een wedstrijd maar meestal als training of ter ontspanning. Vast staat dat ik 23 medailles bij elkaar heb gelopen (voor wie nu gaat tellen op de foto: het zijn inderdaad maar 19 medailles plus 1 beeldje dat ik kreeg voor het voltooien van de 30ste zevenheuvelenloop. Daarnaast heb ik nog 3 sieraden gekregen voor 10 km runs als onderdeel van de Nike Womans Race Series in 2013, 2014  en 2015 maar die zijn inmiddels helaas verloren gegaan. Ook won ik afgelopen jaar zelfs een beker ter ere van mijn  3e plaats bij de halve marathon in Maarn.IMG_20160510_132019
Die medailles zijn voor mij veel meer dan een bosje metaal met lintjes eraan. Het zijn waardevolle herinneringen. Ze staan voor hele mooie momenten en belevenissen die met allerlei emoties gepaard zijn gegaan; vreugde, trots, blijdschap maar soms ook verdriet of boosheid. Ik denk dat ik -als ik oud mag worden- over ieder exemplaar nog steeds exact kan vertellen waarvoor hij symbool staat. Uiteraard heb ik een paar favorieten maar nu ik dat zo schrijf wil ik mijn woorden direct weer intrekken. Nee; een favoriet is er toch eigenlijk niet. Ik heb voor allen mijn best gedaan en genoten van de mensen en momenten die bij de medailles horen.
Wat ik ook als heel bijzonder ervaar is dat ik van bijna alle 4000 kilometers heb genoten. Misschien van maar 50 km niet helemaal en dat komt dan met name door de afgelopen weken waarin ik niet optimaal loop vanwege een onverbelastingsprobleem. Gelukkig gaat het de goede kant op dus inmiddels ren ik in ieder geval weer genietend zolang ik maar niet te ver ga in afstand en ik geen gekke dingen doe zoals burpees of jumping squats. De officiële 4000ste kilometer liep ik tijdens mijn baantraining afgelopen donderdag. Dat had ik toen alleen niet door. Vandaag ging ik dus op pad met het idee dat dit DE dag zou zijn. Ik wilde er wat bijzonders van maken en besloot toerist in eigen stad te zijn.  
IMG_20160522_121334
Van mijn huis liep ik naar Artis, het Scheepvaartmuseum, het centraal station, de Westerkerk, het Vondelpark, het Concertgebouw, het Rijksmuseum om te eindigen met the Heineken Experience. 10 Prachtige kilometers in geweldig Amsterdam waar het merendeel van mijn 4000 kilometers gelopen zijn. Nog 2 maanden en dan woon ik ergens anders. Ook daar zal ik vele kilometers maken… maar de Amsterdamse zijn me vreselijk lief. Ben dankbaar dat ik ze gelopen heb!