Schermafbeelding 2016-06-09 om 13.07.54
Tegen de gewoonte in vandaag even geen blog op deze plek maar het antwoord dat ik kreeg op de petitie die ik startte voor marathonloper Michel Butter. Mooi is dat de voorzitter van NOC*NSF, de heer André Bolhuis, in eigen persoon gereageerd heeft. Jammer is dat de petitie niet geholpen heeft. Tegen beter weten in had ik daar natuurlijk op gehoopt, anders begin je niet aan zo’n avontuur dat toch behoorlijk wat inzet en tijd vraagt. Hopelijk zal Butter met zijn prestaties tijdens het EK in juni  NOC*NSF op tijd weten te overtuigen van het feit dat dat hij de man is die naar Rio moet. Over dat plan kan je meer lezen via deze link:
Butter alsnog naar Olympische Spelen in Rio?
Daarnaast hoop ik dat ik in ieder geval een discussie gestart ben waarvan de uitkomst is dat er in de toekomst anders wordt omgegaan met dergelijke situaties waar (in mijn ogen) meerdere atleten de dupe van zijn geworden. Aan alle ‘ondertekenaars’ : DANK! 
Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.46.09
Hierbij ook nog even de letterlijke tekst die beter te lezen is:
Geachte mevrouw Van Bree,
Hartelijk dank voor uw email!
Voor een sporter is het erg prettig te merken dat zoveel mensen het hem gunnen om naar de Olympische Spelen te gaan. U heeft een indrukwekkende hoeveelheid mensen achter uw pleidooi gekregen. Middels de petitie geven ze blijk van hun grote betrokkenheid bij deze serieuze en talentvolle sporter. Ik kan u uit mijn eigen verleden als topsporter vertellen hoe goed het je doet als er zoveel mensen zijn die zich met je verbonden voelen.
De ambitie van NOC*NSF is een mondiale top tienpositie. Wij stellen in overleg met de sportbonden ‘eigen’ nationale prestatie-eisen op, die aanvullend zijn op de eisen van de internationale federaties. Daarbij is voor ons leidend dat de sporter een redelijke kans maakt om op de Olympische Spelen bij de beste acht in zijn discipline te eindigen.
Over de kansen voor Michel Butter om naar Rio te gaan kan ik alleen maar zeggen dat de kwalificatieperiode voor de Olympische marathon nog niet is afgesloten en dat Olympic TeamNL pas daarna definitief wordt samengesteld.
Laten we hopen dat dit nog gaat gebeuren, ondersteunt u hem daar krachtig in!
Met vriendelijke groet,
NOC*NSF
 
André Bolhuis,
Voorzitter