Ik ben niet de enige want ik zag het ook al bij Mari voorbijkomen; net zoals hij had ik bijna de hele zomervakantie weinig zin in schrijven. En als ik er wel zin in had, was ik te druk om het ook echt te doen. Dat wil niet zeggen dat ik niet gelopen heb, integendeel! Ik ben natuurlijk nog steeds in training voor de marathon van Berlijn die eind september plaatsvindt en heb daarvoor vele kilometers gemaakt op verschillende prachtige plekken. 
Dat kwam mooi uit omdat ik een extra missie had. In mijn geval een missie die een beetje dubbel voelde, misschien zelfs ‘schijnheilig’. Ooit heb ik me voorgenomen om zo weinig mogelijk over hardloopproducten te schrijven. Daar heb ik verschillende redenen voor maar ik vind het zonde om daar nu verder over uit te wijden (als je ze wilt weten, wil ik ze je best vertellen). Nu ga ik toch een keer tegen dit voornemen in. Ik kreeg een paar weken geleden namelijk de mogelijkheid om de nieuwste ‘baby’s’ van Asics te testen: de Asics DynaFlyte….
Ik loop al vanaf dag 1 op Asics. Om precies te zijn op het type Gel Kayano. Dat maakt mij niet alleen een trouwe klant van het merk maar ook een bijgelovige hardloopster. Ik durf namelijk niet op andere schoenen te lopen (ja: er mag gelachen worden!). Onder het motto: “never change a winning team” heb ik vele setjes Kayano’s aangeschaft die mij nimmer teleurstelden. Ik keek daarom nooit om naar andere merken of andere types van Asics. Tot ik las over die DynaFlytes… In deze link staat waardoor mijn interesse gewekt werd: Asics DynaFlyte  maar ‘kernkreten’ zijn: voortdurende demping, zachte landing en lichtgewicht lopen. 

Toen duidelijk werd dat ik deze schoenen (waaraan drie jaar gewerkt is!!!) mocht uitproberen, vond ik dat hartstikke gaaf maar ook best spannend vooral omdat ik na mijn knieblessure nu weer volop aan het trainen ben. Ergens was ik bang dat andere schoenen de blessure wellicht weer konden doen oplaaien. Toch besloot ik meteen om mijn test serieus uit te voeren. Ik vroeg zelfs of de schoenen nog voor mijn vakantie bij me konden zijn zodat ik ze ook daar volop zou kunnen uitproberen. Mijn voornemen om ze afwisselend te dragen met mijn gewone schoenen en in verschillende omstandigheden op verschillende ondergronden heb ik volledig kunnen uitvoeren.     

Zo hebben ze vele ‘normale’ kilometers gemaakt wat in mijn geval inhoudt: op asfalt/verharde ondergrond. Maar geheel tegen mijn gewoonte in heb ik deze zomer regelmatig trailrunning-achtige trainingen gedaan waarbij ik de DynaFlytes droeg. Het nieuwsgierigst was ik echter naar deze vederlichte patta’s tijdens interval trainingen op de baan! Dat het weer in ons land nogal varieert maakte het geheel compleet: met regen, in de hitte of flinke tegenwind: de DynaFlytes moesten eraan geloven!
Nu is het dan tijd om een conclusie te trekken. Wat vind ik van deze schoenen?

Ik vind ze niet mijn mooiste schoenen maar smaken verschillen weer eens want ik kreeg van andere lopers en niet-lopers juist erg vaak de opmerking dat ze mijn DynaFlytes erg mooi vinden. Voor mij is deze uitvoering qua looks net wat te ‘masculien’ hoewel ik die felle kleuren dan juist weer erg gaaf vind. Maar goed; VEEEEEL belangrijker vind ik wat deze shoes voor je doen (looks zijn leuk maar helpen je niet een snelle tijd of marathon te lopen 😉 )… Ze voelen absoluut zoals ze omschreven worden, met name het lichte gevoel valt op! Na een tijdje merkte ik dat ik iedere keer dat ik mijn ‘good old’ Kayanos gebruikte, ik deze duidelijk zwaarder vond. Ik trek de DynaFlytes inmiddels bewust aan voor ik bepaalde loopjes ga doen. Je begrijpt meteen dat ik niet meer interval / fartlek op mijn Kayanos; de lichtere Dynaflytes zijn dan heerlijk! Maar ook tijdens lange duurlopen zijn ze me niet tegen gevallen. Er is wat mij betreft 1 punt om rekening mee te houden: de DynaFlytes zijn naadloos -onder andere- aan de bovenkant van de voet. Omdat mijn gewone schoenen dat niet zijn en ‘luchtgaatjes’ hebben, blijven deze koeler. Het lijkt mij erg fijn om lange duurlopen in de winter op de DynaFlytes te doen waar ik ze nu – in de zomer- soms best warm vond.
20160819_135610(0)
All over ben ik enorm happy met deze schoenen! Zeker omdat ik nu dus de luxe heb dat ik ze kan afwisselen met mijn ‘oude liefdes’. Zeg maar zoals je soms kiest om te lopen, een andere keer om te fietsen en op weer een ander moment pak je liever de trein of auto. Ik denk dat deze test me ook geholpen heeft om in te zien dat ik best op andere types kan lopen zonder dat ik onheil over me afroep. Al zal ik niet snel van ‘mijn merk’ afstappen… dat dan weer wel…