img-20160918-wa0035 Totaal ongepland schrijf ik toch nog een blog voordat ik naar Berlijn ga om daar de marathon te lopen. (Door een berichtje dat ik vanmorgen las, durfde ik trouwens bijna niets meer te ‘posten’ ;-). Ik hoop echter dat het nog wel meevalt met mij maar misschien zie ik dat door mijn narcisme niet meer ha ha!!)
Er is ineens zo veel te vertellen dat ik graag wil delen…. Gisteren liep ik voor de vierde keer de Dam tot Damloop. Deze run was 1 van de eerste loopjes waaraan ik mee deed toen ik met hardlopen begon. Drie jaar lang jakkerde ik als een dolle van Amsterdam naar Zaandam zonder erg veel aandacht voor mijn omgeving, de sfeer, de muziek en de toeschouwers. Dit keer mocht ik niet knallen omdat ik komend weekend ‘moet’ presteren. Ik zocht dus een manier om mee te doen maar er zeker van te zijn dat ik kalm aan zou lopen. Door met Runpact-vrienden Dorothee en Glen af te spreken, werd mijn ‘probleem’ opgelost. Zij zijn zeer ervaren, fanatieke lopers maar houden meestal een wat lager tempo aan. Ideaal voor mij dus!
20160918_111424 Alleen de start al beleefde ik zo ontzettend anders! Ik stond super ontspannen met Glen een beetje ‘te dansen’ tijdens de warming -up en toen we weggeschoten werden, liep ik relaxed achter Dorothee en Glen aan zodat zij en niet ik het tempo bepaalden. In De IJ-tunnel begon ik aan (wat later bleek) mijn uitgebreide foto-serie van dit toffe duo en soms maakte ik een selfie van ons drieën. Tot 8 kilometer was er niets aan de hand maar vanaf dat punt merkte ik dat soms Glen en soms Dorothee het even wat lastiger vond. Ik kakelde een beetje tegen ze aan in de hoop ze af te leiden. Achteraf hoorde ik dat dit inderdaad geholpen heeft, gelukkig maar!


We passeerden enthousiaste supporters, DJ’s, en huizen waaruit allerlei soorten muziek klonk, het deed me denken aan Carnival Festival in de Efteling. Voor het eerst besefte ik pas hoe ontzettend leuk de Damloop is! Op allerlei punten stonden bekenden met als hoogtepunt mijn lief en onze kinderen. Normaal gil ik dan even iets en ren door. Dit keer ben ik ze uitgebreid gaan knuffelen; heerlijk!
img-20160918-wa0037
Toen we in Zaandam aankwamen, was het wel duidelijk dat Dorothee morele steun kon gebruiken. Glen zag er erg verhit uit maar leek (ondanks weinig trainen door een blessure) nog goed te gaan. Ik begon Dorothee op te peppen met alles dat ik kon bedenken; ‘hoe eerder je er bent, hoe eerder je mag stoppen’! ‘Als je doorloopt, mag je zo heerlijk wat drinken’! ‘Een PR zit er echt nog in’ (al wist ik inmiddels dat dit er -door de warmte- niet meer in zat). Glen liep nu een eindje voor ons en ik zag hem finishen. Samen met Dorothee  passeerde ook ik de eindstreep. We liepen hand in hand met onze armen in de lucht over de laatste tijdregistratie-mat. Een mooi, bijzonder moment!
20160918_124326
Omdat onze zoon die middag mocht proef-afzwemmen, kon ik niet mee om na te feesten maar dat was uiteraard geen probleem! Een paar uur later bleek mijn keuze beloond te worden want hij heeft het hartstikke goed gedaan en mag over twee weken echt afzwemmen!
Ik had vandaag niks bijzonders verwacht. De komende dagen mag ik maar weinig lopen en staan vooral in het teken van mezelf gezond houden en rustig aan doen. Beetje saai dus allemaal. En toen kwam hij binnen… zomaar,…ineens!! Het mailtje uit Amerika dat bevestigd dat ik mee mag doen aan de 2017 Boston Marathon!schermafbeelding-2016-09-19-om-09-37-02
Ik dacht na Berlijn wel even klaar te zijn met deze hobby maar toen ik hoorde dat je je voor deze marathon moet kwalificeren en toen bleek dat ik dat gedaan heb met mijn tijd in Rotterdam, kon ik niet anders dan meeloten. Boston blijkt een elite run. Alleen de snelsten mogen meedoen. En misschien klinkt t narcistisch ;-)…. ik ben er VET trots op dat ik daar bij hoor. Na #BerlinBaby volgt nu dus in april 2017 #BostonBaby!