Nieuwe plannen

img_20161008_104803En zo ben je ineens bijna een maand verder. Een maand waarin ik mijn lichaam goed in de gaten hield. Wel lopen (ook in Italië zoals hier boven op de foto) maar niet te veel. Ik wil -als het even kan- nooit meer zo’n blessure oplopen zoals na de marathon van Rotterdam dus de spieren rust geven is het motto. Al blijf ik dat moeilijk vinden. Dan zie ik op Strava allemaal lekkere lange duurlopen of pittige tempo trainingen voorbij komen en overvalt me de drang om ook zoiets te doen. Zeker met het fantastische herfstachtige weer van de afgelopen dagen.

Oktober staat dus in het teken van herstel, in november mag ik er lekker op los lopen, gewoon zoals ‘het voelt’ en dan komt december. De maand waarin mijn schema voor Boston gaat beginnen. Ik weet nog niet precies hoe ik het aanpak: ga ik toch met een trainer aan de slag of doe ik het nog eens helemaal zelf? Ter voorbereiding ga ik in ieder geval ‘Meb for Mortals’ lezen. Meb Keflezighi won in 2014 de Boston Marathon terwijl hij bijna 39 jaar was en hij met de 15de tijd de race in ging. Heel opmerkelijk dus dat hij won. Ik ben benieuwd wat hij gedaan heeft om dit voor elkaar te krijgen. Ik zag de marathon van Boston eerst als een eervolle maar vooral pittige wedstrijd waarvan ik alleen maar zou gaan genieten. Niks snel lopen of een PR willen neerzetten want op de een of andere manier had zich in mijn hoofd het beeld gevormd dat het een erg lastige marathon is. Inmiddels krijg ik –hoewel hij inderdaad heftig schijnt te zijn- toch ook andere signalen over deze race dus ik heb het tegenovergestelde besloten: ik ga proberen het onderste uit de kan te halen!

img_20161009_112027

Nu onze verhuizing er bijna op zit, heb ik de komende maanden de kans om weer echt goed te trainen. Voor Berlijn lukte dat helaas niet zoals ik wilde. Toch liep ik een prima tijd waarmee ik blij ben. In Boston wil ik boven mezelf uitstijgen en mijn eigen beste tijd van 3 uur 27 ‘kraken’. Dat betekent dat ik naast het trainen met een mooi schema ook ga letten op voeding, het ontwikkelen van kracht, goed slapen, het nemen van massages en andere dingen die ik kan bedenken om sterker te worden. Kortom: ik ga weer even een paar maanden doen alsof ik een prof ben en daar heb ik nu al zin in!

In de afgelopen weken is mijn conditie duidelijk wat achteruit gegaan. ‘Berlijn’ heeft zijn weerslag gehad en ik liep zo’n drie weken lang hevig te hoesten terwijl ik verder niet bijzonder verkouden was. Toen ik gisteren 8 kilometer over de hei rende, merkte ik dat dit me meer moeite kost dan voorheen. Dat kan ook te maken hebben met het glooiende, overwegend onverharde landschap waarin ik nu woon. Je bent hier eerder ‘semi’ aan het trailrunnen dan gewoon aan het hardlopen. Dat stemt me positief: hard trainen op een lastiger terrein maakt me sneller op asfalt. De vliegtickets naar Boston zijn al geboekt net zoals de overnachtingen in een hotel waar ik de laatste belangrijke nachten zal gaan slapen.

img_20160929_100743

Samengevat komt het er eigenlijk op neer dat ik heel veel zin heb in mijn nieuwe uitdaging voor 2017 maar dat ik nog helder moet krijgen hoe ik het deze keer aanpak. Mijn gevoel neigt naar het inschakelen van hulp. Gewoon omdat ik dat toch wel fijn vind; iemand die feedback en tips geeft en die een extra steun in de rug kan geven. Maar wie dat dan moet worden…?  

Omdat ik al een paar keer een spandoek van ‘de Wolfskamerloop’ passeerde, heb ik me gisteren op de valreep ingeschreven voor dit loopje. Ik ga voor het eerst sinds heel lange tijd weer eens deelnemen aan een 10 kilometer race. Aanstaande zondag sta ik aan de start. Geen idee hoe het parcours is maar ik heb er zin in. Het kan nog niet op volle kracht maar ondanks dat, ga ik ervoor!

 

12 gedachtes over “Nieuwe plannen

 1. Goedzo schat! Natuurlijk moet je ervoor gaan… knallen!! En ik weet zeker dat je sterker wordt, want je bent zo’n sterk persoon. Ik weet dat als jij ervoor werkt, je het gewoon gaat doen. Ik mis je wel al hoor! Maar ik kom graag een keertje bij jou ‘trailen’. ❌❌❌

  Liked by 1 persoon

  • Hey Peet! Thanks!!! Ik zit in principle maar een kort ritje bij je vandaan dus als je volgende week of erna weer eens een rondje gaat maken: ik haak heel graag aan en je bent altijd welkom om met mij op kakkers te jagen hier op de heide ha ha ha!!!

   Liked by 1 persoon

 2. Wolfskamerloop vindt plaats in een aardige omgeving over grotendeels onverharde paden – en dus kun je het de organisatie vergeven dat je, als je de 10k doet, twee keer hetzelfde rondje moet afleggen.

  Liked by 1 persoon

 3. Rustig opbouwen Hedwig dan komt de rest vanzelf. Je woont nu in een heerlijke omgeving waar je lekker kan trainen. Geniet van de voorbereiding naar Boston met of zonder trainer. Het gaat je zeker lukken. Succes!

  Liked by 1 persoon

 4. Vol goede plannen zie ik. Herkenbaar dat je graag bevestiging zoekt van een trainer/begeleider. Toch weet je nu al wel heel veel over hardlopen door je eigen ervaring. Daarop vertrouwen is ook weer een stap. Wat er ook uit komt. Veel succes en plezier.

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

  • Klopt Dorothé maar ik voelde me best een beetje eenzaam tijdens t trainen voor Berlijn. Vind ’t fijn om ‘betaald’ onbeperkt advies te krijgen/mogen praten over lopen en als iemand me pusht. Dat doe je bij jezelf toch minder streng dan een ander. Groetjes hedwig

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s