50 keer gelukkig

Schermafbeelding 2015-11-03 om 21.51.37

Finisher!

Ik heb een hekel aan kettingbrieven (met name die van het soort: ‘als je niet binnen een uur met zes bollen knoflook om je nek en je haar tot een hoogte van 10 cm getoupeerd al boogie-woogiënd aan 5 vriendinnen laat weten dat ze je beste vriendinnen aller tijden zijn dan ben je binnen een dag al je geld kwijt, sterf je daarna een trage, zeer pijnlijke dood en al je geliefden wacht eenzelfde lot’…)

En hoewel ik de ice-bucketchallenge destijds met plezier heb uitgevoerd en doorgegeven, ben ik verder ook niet zo in voor dat soort uitdagingen…

Dus toen ik gisteren door mijn (loop)vriendin Petra werd genomineerd om een lijst van ‘mijn’ 50 geluksmomenten samen te stellen schrok ik in eerste instantie. Ik zag alleen het woord genomineerd en begon meteen te lezen om uit te vinden hoe erg ik het haasje was. Gelukkig bleek dit super mee te vallen. Sterker nog: ik vind het eigenlijk heel leuk om eens stil te staan bij wat mij gelukkig maakt: bedankt dus Peet! 50 geluksmomenten zijn er wel heel veel maar omdat ik me een gelukkig mens voel, denk ik dat dit me wel gaat lukken. Ik heb besloten om een paar ‘algemene geluksmomenten’ te noemen maar de nadruk te leggen op mijn geluksmomenten met betrekking tot het hardlopen. Ik heb namelijk alleen al met mijn kinderen meerdere geluksmomenten per dag; daar ga ik jullie niet mee vermoeien ha ha!! En als ik de nadruk op lopen leg, wordt mij misschien nog duidelijker waarom deze sport mij zo happy maakt.

1) momenten met mijn ouders, lief en kinderen (in willekeurige volgorde maar wel allemaal op 1)

2) momenten met mijn lieve vriendinnen die ook alle vier mijn getuige waren tijdens ons huwelijk

3) momenten met mijn andere vriendinnen en vrienden (je kan nou eenmaal geen eindeloze meute getuigen hebben 😉

4) het besef dat (bijna) iedereen die me lief is, gezond is

5) Ons huwelijk: een heel weekend was ik iedere seconde van de dag gelukkig. Wat een fantastisch hoogtepunt in mijn leven

6) toen we in ons nieuwe huis gingen wonen na maanden wachten, redelijk wat tegenslag en verbouwen

7) in de Efteling: in de python

8) twee keer ontdekken dat je in verwachting bent van een (gezond) kind

9) als ik in Australië ben; ik heb daar echt duizend geluksmomenten beleefd

10) tijdens reizen in het algemeen: ik ben heel dankbaar dat ik veel van de wereld heb kunnen zien

11) als ik in mijn werk dingen voor elkaar krijg die anderen jarenlang niet gelukt zijn

12) als ik een boek met een onverwacht plot te pakken heb

13) als ik met lekkere muziek op in mijn autootje over de snelweg scheur

14) als ik meezing met een goed nummer en ik me een enorm goede zangeres waan – ik zing namelijk lelijker dan een kraai

15) als ik ski – ook al heb ik nooit de kans gehad het erg goed te leren

16) tijdens een massage door Carolien

17) als mijn bed net verschoond is

18) toen lief me -totaal onverwacht- ten huwelijk vroeg

19) als ik ongestoord kan schrijven / bloggen

20) als ik op een goed idee voor mijn blog kom

21) als ik positieve, vrolijke, -het glas is half vol – mensen om me heen heb waarmee je zo hard moet lachen dat je –ook al ben je volwassen- het bijna in je broek doet

en dan nu mijn hardloopgeluksmomenten in volstrekt willekeurige volgorde:

20160410_135942

22) hardlopen in de zomer, lente, herfst en winter

23) ‘moeiteloos’ hardlopen (dat je gaat als een speer zonder dat het als een hoge inspanning voelt)

24) een perfecte hardloop outfit aanhebben die dus geweldig lekker zit en er goed uitziet

25) precies de goede gel weten te vinden met de juiste smaak (SIS cola in mijn geval)

26) nieuwe hardloopschoenen

27) de NYC marathon finishen binnen 4 uur terwijl het je eerste marathon is

28) je tweede marathon -de marathon van Rotterdam- finishen in een niet te geloven tijd van 3 uur 27 en een paar seconden

29) na een niet optimale voorbereiding je derde marathon -de marathon van Berlijn- finishen in weer 3 uur 27 en 4 seconden meer dan in R’dam

30) het moment dat ik hoorde dat ik me voor de marathon van Boston had gekwalificeerd

31) het moment waarop ik hoorde dat ik ook echt was toegelaten tot de Boston marathon

32) als het lukt om ‘naar de w.c. te gaan’ op de ochtend voordat je een marathon loopt

33) als zowiezo alles meezit in de uren voordat je een marathon loopt

34) 8ste worden tijdens de halve marathon van Nijmegen en dus op zo’n echt scorebord staan

35) 3e worden en zomaar een beker winnen op je 40ste tijdens de Utrechtse Heuvelrugloop

36) hardlopen met lopers zoals Petra omdat het ‘natuurlijk’ voelt –we hoeven ons niet aan elkaar aan te passen

37) intervaltrainingen met de Phanosgroep (die mis ik mega!)

38) De film die familie en vrienden voor me gemaakt hadden toen ik mijn eerste marathon ging lopen

39) lopen met een groep zoals de trailblazers

40) onbeperkt over hardlopen mogen praten met gelijkgestemden zonder dat de gesprekspartner dat storend vindt

41) perfecte hardloopsokken

42) na mijn blessure; toen ik besefte hoe fijn het is om pijnvrij te lopen

43) lange duurlopen met mijn lievelings-playlist op

44) als mijn lief in het buitenland ineens opduikt in ‘the crowd’ en me aanmoedigt

45) als (on)bekenden je aanmoedigen tijdens een wedstrijd

46) toen ik samen met Sander aan het knallen was tijdens de Vondelpark by night run

47) een pr lopen

48) als ik een goede tip krijg over hardlooptechnieken / voeding etc.

49) meeleven met andere lopers en hun prestaties / avonturen

50) toen ik tijdens de Challenge Almere Triathlon een wandelende Belg weer aan het lopen kreeg en we samen finishten en daarbij juichten alsof we elkaar al jaren kennen.

Ik ben eigenlijk best benieuwd wat jullie nou echt gelukkig maakt als het op hardlopen aankomt. Of blijven andere momenten toch belangrijker? Als je tijd hebt: ik hoor het graag!

schermafbeelding-2016-09-27-om-19-34-35

 

7 gedachtes over “50 keer gelukkig

 1. Prachtige geluksmomenten Hedwig en zoveel. Blijven koesteren natuurlijk en ik wens je nog heel veel fijne en gelukkige momenten toe. Zowel in het hardlopen maar zeker met je liefie en prachtige kinderen. Ik ben echt heel trots op je. Succes verder met alles. Xx

  Liked by 1 persoon

 2. Twee voorbeelden…

  Als ik een hardloopvriend door een dal kan helpen door precies de juiste trainingsprikkel te geven voor een belangrijke wedstrijd, beter dan de eigen trainer kon met een schema.

  Als ik nummer twee in de wedstrijd die al heeft opgegeven terug in de wedstrijd kan brengen door haar terug te loodsen naar haar positie (en hazen) en uiteindelijke podiumplek, ook al zat ik er zelfs helemaal doorheen, omdat ik ver boven mijn niveau moest lopen om dat voor elkaar te krijgen.

  Ik merk hierbij op dat ik beter (en met meer voldoening) presteer als ik in dienst voor anderen loop dan voor een eigen prestatie. De paar keer dat ik bij de eerste drie zat had ik excuses klaar voor de mensen die daar eigenlijk thuis hoorden. Mijn succes die dag was niet gepland, noch gewenst. De paar keren dat ik wel ging voor een overwinning zijn nooit uit de verf gekomen. Ofwel waren er snellere lopers, danwel had ik mijn dag niet. Dat was een goede les voor me om niks te verwachten en zaken te nemen als ze komen. Succes valt simpelweg niet af te dwingen en geluk hangt niet af van succes hebben.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s