Het afgelopen hardloopjaar was uitzonderlijk en speciaal voor mij. Ik liep in twaalf maanden drie marathons. Iets dat ik eerder niet voor mogelijk had gehouden. Tot november 2015 dacht ik dat de marathon van New York mijn eerste en enige zou zijn en blijven. In april 2016 voegde ik daar tot mijn eigen verbazing Rotterdam aan toe en nog maar drie maanden geleden volgde in september van dit jaar de marathon van Berlijn als afsluiter van een mooie trilogie.
In 2016 rende ik tot op de dag van vandaag 1782 kilometer en trainde ik voor mijn 3 marathons in totaal gedurende 2679 kilometers. Best indrukwekkend vind ik zelf maar ook weer niet omdat ik vrijwel elke kilometer met plezier heb afgelegd.
img_20161218_174858
Ik ontving van de week uiteindelijk mijn ‘Urkunde’ uit Berlijn met daarbij verschillende statistische gegevens. Jullie kennen me inmiddels dus ik kan eerlijk zeggen dat ik het dan super cool vind dat ik in de bovenste regionen van mijn leeftijdsgroep ben geëindigd en ook ‘all over’ is 30.298 van de 35.999 deelnemers achter me laten iets dat me een kick geeft. Van Rotterdam heb ik geen Oorkonde ontvangen maar daar liep ik zelfs 5 seconden sneller dan in Duitsland.Met die tijd (maar ook die van Berlijn) kon ik me kwalificeren voor de marathon van Boston die ik in april 2017 zal lopen.
schermafbeelding-2016-12-20-om-12-00-15
Ik heb het afgelopen jaar enorm veel nieuwe mensen leren kennen door het hardlopen. Geregeld ga ik op pad met nieuwe loopmaatjes die dan gaandeweg vaak bekende loopmaatjes worden of zich zelfs ontpoppen tot vrienden. Dat ik daarbij vaak getrakteerd word op nieuwe looproutes of hardlopen in een andere omgeving is een extra cadeau! Met sommigen van hen smeed ik snode plannen voor loopjes in de toekomst. Soms dromen we weg naar verre oorden waar mooie marathons worden gelopen (ik noem geen namen M.D. uit L.) Ik raak gemotiveerd door al die positieve leuke mensen: bedankt jongens!

Tekenend voor 2016 was het toch wel solitair trainen. Waar ik eerst begeleid werd door coach German, trainde ik voor het leeuwendeel alleen naar Rotterdam toe en uiteindelijk helemaal zelf voor Berlijn. Ik mis het hebben van een trainer / coach dus gelukkig heb ik inmiddels een heel fijn iemand gevonden die deze taak op zich wil nemen in de aanloop naar Boston. Vandaag begin ik met zijn schema… daarover meer op een ander moment. Bij mijn nieuwe ‘weg’ hoort ook een nieuwe atletiekvereniging. Als ‘Goois meisje’ ben ik lid geworden van GACH om met name mijn baantrainingen voort te kunnen zetten maar wie weet brengt de club me nog veel meer.
Begin november sprak ik met Esther Roelofs, auteur van Mama’s Marathon – een hardloopgids voor moeders. Esther interviewde mij voor dit boek dat rond moederdag uitgebracht wordt. Ik wijd graag een apart blog aan deze veelzijdige gedreven hardloopster en het boek dat zij geschreven heeft maar omdat ik enorm vereerd ben dat zij onder andere mijn verhaal in haar boek verwerkt heeft, wilde ik dat vast hier delen!
schermafbeelding-2016-12-20-om-12-30-16
Kan 2017 net zo fijn worden als 2016? Wat gaat het nieuwe jaar me brengen? Ik ben meer dan alleen hardloopster dus ik hoop vooral dat mijn dierbaren en ikzelf gezond mogen blijven en dat de enge dingen die er momenteel veelvuldig gebeuren in de wereld een halt toegeroepen worden.  
Als hardloper durf ik hier mijn wens om een nog scherpere tijd op de 42,195 kilometer neer te zetten wel te uit te spreken. Mijn  nieuwe trainer vertelde dat je -ongeacht de leeftijd waarop je begonnen bent- je na ongeveer 8 jaar hardlopen pas op je piek zit. Dat betekent dat ik over 4 jaar dat moment bereik. Nog minimaal 48 maanden mag ik dus werken aan vooruitgang. Vandaag begin ik aan de eerste van die maanden!
Heel gezellige, veilige kerstdagen allemaal!

Deze diashow vereist JavaScript.