(Bijna) alles Nieuw

img_20161215_160803Gelukkig 2017 allemaal! Het nieuwe jaar is iets meer dan een dag oud dus ik vind het een mooi moment om mijn goede voornemens te delen. Ik neem ‘goede voornemens’ die worden uitgesproken rond 1 januari eigenlijk nooit zo serieus… meestal houdt men zich er maar kort of zelfs helemaal niet aan. Als je je leven of levensstijl wilt veranderen is iedere willekeurige dag een perfect begin. Zo stopte ik op dinsdagmiddag 21 april 2015 ineens -midden in een sigaret- met roken. Ik heb tot de dag van vandaag geen trekje meer genomen en ben ook zeker niet van plan dat ooit nog te doen. Ik zou meteen weer verslaafd zijn vermoed ik, dus ik neem geen enkel risico. Ik ben gewoon te blij dat het me gelukt is!

Aan de voornemens die ik nu heb, ga ik me zeker houden. Ik heb de meesten namelijk al een tijdje terug in gang gezet.

Op 1 januari doe ik al een aantal jaar mee aan ‘dry january’. Dat houdt in dat je in deze maand geen alcohol drinkt. Je lever krijgt even alle rust met alle voordelen van dien. Iedere keer als ik mee doe, blijf ik er ‘in hangen’… maandenlang drink ik niks, gewoon omdat ik dat eigenlijk wel prima vind. Totdat het zomer wordt: dan is een lekker wijntje te verleidelijk! Dry January komt ook goed uit met de Boston Marathon in het vooruitzicht; hoe gezonder de leefstijl hoe beter het resultaat (hoop ik 😉 )

…. en daarover gesproken: een nieuw jaar betekent dit keer voor mij ook een nieuwe coach, trainer en een nieuwe atletiekvereniging.

Zoals jullie weten, trainde ik voor mijn eerste marathon bij coach German Silva. Het was de bedoeling dat ik ook Rotterdam en Berlijn met hem zou doen maar helaas liep dit anders. Omdat ik merk dat ik met begeleiding trainen fijner vind dan alleen, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe coach. Sinds twee weken word ik begeleid door Tiny Raijmakers ; ik kende hem van zijn blog en toen ik loopmaatje Joke enthousiast over hem hoorde spreken (zij traint ook bij Tiny), besloot ik hem te benaderen. De kans was klein dat het zou lukken want Tiny heeft bijna geen plaats voor nieuwe ‘pupillen’. Ik was zo gelukkig dat hij een plekje voor me heeft. Ik loop eerst 6 weken het schema dat hij voor me maakte en dan kijken we verder. Tot nu toe bevallen zijn schema en aanpak erg goed!

img_20161227_202154_019

Voor mijn intervals train ik sinds kort bij de Gooise Atletiek Club Hilversum , of in t kort : GAC. Twee weken geleden bezocht ik de club voor het eerst met toch wel wat lichte zenuwen… Mijn oude loopgroep bij Phanos is bekend terrein. Hier in Hilversum ken ik niemand en ik had geen idee bij welke groep ik zou passen. Een beetje onwennig probeerde ik in de ‘chaos’ van lopers een trainer te vinden die me kon vertellen bij wie ik moest zijn. Ik sprak een man met een blauw jasje aan waar in knalgele letters ‘trainer’ op stond: kan niet missen! De man was vriendelijk maar in eerste instantie had hij ook een houding die uitstraalde dat ik in zijn groepje niet veel te zoeken heb. Ik moest op donderdag maar terugkomen zei hij. Ik vroeg: ‘is er vanavond dan geen baantraining? Dat past beter in mijn schema’.  De man die Frans blijkt te heten stelde wat vragen over mijn gelopen tijden, reageerde positief op mijn  antwoorden en toen mocht ik toch meelopen met zijn groep. Ik snap achteraf wel waarom hij me niet met open armen binnenhaalde. Frans traint op de dinsdag een groep met zeer snelle lopers. Ik pas erbij maar ik vind zelf dat het flink aanpoten is. Ik ben enorm dankbaar dat ik met deze groep mag trainen want ik leer veel van ze en het lopen met zulke speedy’s vind ik heel motiverend! Frans is nu dus mijn ‘trainer in de praktijk’.

In 2016 blijk ik bijna 1900 kilometer gelopen te hebben. De eerste paar kilometers van 2017 liep ik gisteren al. Komend weekend staat de halve van Egmond op het programma (als ik mijn startnummer nog ontvang…) en verder werk ik nu dus gedisciplineerd mijn schema af.

2017 is begonnen. Het jaar waarin ik de marathon van Boston zal lopen maar ook zeker nog een andere mooie 42,195 km …

Ik wens iedereen een fantastisch jaar toe zowel op sportief gebied als alles er omheen! Proost! (…met thee 😉 )

img_20170101_153737_506

12 gedachtes over “(Bijna) alles Nieuw

 1. Dat belooft veel goeds Hedwig. Ik heb er alle vertrouwen in. Zo te horen een leuke club wat natuurlijk het plezier er inhoudt. Veel loopsucces gewenst voor 2017. Het gaat je zeker lukken. X

  Liked by 1 persoon

 2. Alweer goed bezig Hedwig leuk om te lezen dat je je weg hebt gevonden met je nieuwe trainer Tiny en met de loopgroep in Hilversum. Dat laatste moet toch wel goed gaan want je hebt allemaal een doel naar iets toe te werken. Dry january tja is een mooi streven, maar afglopen weekend met oud en nieuw met mijn vrouw op de camping in de Eifel vertoefd. Ook vanwege onze 2 labradors om het vuurwerk te ontlopen. Dan drink je altijd iets meer en de flesjes bier zijn daar geen kleintjes. Ook ik heb besloten minder te gaan drinken deze maand, maar “dry” moet ik eerlijk zijn gaat me niet lukken. Ik zeg Suc6 met al jou voorbereidingen en een goed, gezond en sportief 2017.

  Liked by 1 persoon

 3. Leuk dat je bij Tiny terecht bent gekomen. Je bent lekker bezig met je voornemens. Dry january ga ik ook doen en nog een heleboel meer. Ik ben benieuwd wat ervan gaat lukken. Er zullen er wel een paar sneuvelen en anderen worden blijvertjes. Normaal heb ik het ook niet zo op 1 januari maar deze keer wel. Je leest het nog wel tzt in mijn blog.

  Groetjes en happy running met je speedies maar ook aleen,

  Dorothé

  Liked by 1 persoon

 4. Ja Dorothee: jij bent volgens mij de koningin van de goede voornemens dit jaar! Ik ga zeker volgen wat overeind blijft en wat niet. Ik hoop natuurlijk dat zoveel mogelijk lukt. En ja…hartstikke blij met Tiny!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s