screenshot_20170302-093509

At this point everything is possible


Weken lang spookte het met regelmaat door mijn hoofd: ‘zou het zijn gelukt?, heb ik met mijn ‘Lieve Robert Lathouwers‘ de aandacht gewekt en daarmee mijn kans op een plekje in het Asics Frontrunner Team vergroot?’ Met nog maar een paar dagen te gaan tot de bekendmaking van het definitieve team ontving ik plotseling een berichtje van Robert in hoogst eigen persoon: of hij mij even mocht bellen…. 
20170227_133501
Vanaf een winderig Aruba stelde hij mij een belangrijke vraag: besefte ik dat je als Frontrunner alleen nog het merk Asics uitdraagt? Ik droeg op foto’s op Instagram en mijn blog namelijk -naast Asics- diverse merken… ik liet hem weten dat het mij geheel duidelijk is en niet meer dan logisch lijkt dat je als onderdeel van dit team in Asics outfit (hard)loopt. Na nog wat gezellig gebabbel over en weer rondde Robert af met te zeggen dat ik weliswaar op een ‘short list’ stond maar dat mijn ‘kostje daarmee nog niet gekocht was’…
Ik probeerde te checken of Petra Kerkhove ook gebeld was: ik had zo mijn vermoedens dat zij ook kans maakte op een plaatsje in het team. Petra pakte mijn hints niet op maar later wisten we elkaar -en onze vermoedens- alsnog te vinden. Dat hielp voor geen meter: inmiddels waren de bijna 2500 afwijzingen al per mail verzonden naar de lopers die het dit jaar nog even niet zijn geworden. Wij zaten nu samen te stressen omdat onze afwijs-mails wellicht in onze spam boxes zaten. Zo ook Celeste ; haar kende ik nog niet maar ik zag dat ze ergens de vraag stelde waarom ze nog geen afwijzing had ontvangen. Ik reageerde met de conclusie dat ze er dan misschien wel bij zat. Ook Celeste werd nu onderdeel van het: ‘hoe zit het nou?-groepje’. Uiteraard waren er nog veel meer van dit soort groepjes die via Apps met elkaar zaten te gissen over het hoe en wat. Wat zullen ze bij de selectie commissie hebben gelachen!
img_20170227_110518_570
Op maandag 20 februari stond ik met lief en kinderen op Schiphol klaar om op vakantie te gaan. We waren ‘op herhaling’ want we hadden er de dag ervoor ook al gestaan: blijkbaar hebben we zoveel aan onze hoofden gehad dat we ons een dagje hadden vergist… dat verhaal is een blog op zich maar om kort te gaan: een dagje Efteling maakte veel goed en nu stonden we dus met paspoorten in de rij voor de douane.
Ik had zomaar opgepakt kunnen worden vanwege het vermoeden dat ik coke probeerde te smokkelen. Reden?: Ik stond redelijk gespannen om me heen te kijken, mijn telefoon te checken en voortdurend te ‘app-en’. Inmiddels was er namelijk een app-groep ontstaan van ‘ZIJ DIE GEEN MAIL HEBBEN ONTVANGEN’. Met nog een paar stappen te gaan richting de douanier kreeg ik het verlossende woord:….rapapapa…tromgeroffel…..:  IK ZIT ERBIJ!!!
hiervan zijn live beelden beschikbaar ;-), kijk en geniet:

Samen met 29 anderen mag ik gaan doen wat ik -naast schrijven- het allerleukste vind: mijn liefde voor hardlopen uitdragen! Dat doe ik natuurlijk al door dit blog te schrijven en door mijn avonturen ook via Instagram te delen maar nu krijg ik met deze groep een nog mooier platform om deze prachtige sport in al zijn facetten te belichten.
Het zijn 30 heel diverse mensen geworden: van sprinters tot ultra-marathoners en ‘alles-kunners’. Ik vertegenwoordig vermoedelijk de marathoners 😉 al ben ik ook niet vies van een lekkere 10 kilometer of halve marathon ;-). Ook qua leeftijd zit er variatie in en we hebben zelfs 2 Belgische collega’s!
img-20170222-wa0024

foto: www.runwithgrace.nl


Een aantal van de andere Frontrunners ‘kende’ ik al; de 1 wat beter dan de ander maar het zijn allemaal mensen waarmee ik een klik heb. Dat is vreemd genoeg wel vaker zo tussen mij en andere loop-gekken. De mensen die ik nog niet ken wil ik super graag ontmoeten. Gelukkig ziet het er naar uit dat we elkaar zeer binnenkort voor het eerst gaan zien! Er wordt in ieder geval al druk gepraat met elkaar en we smeden mooie plannen onder leiding van Robert Lathouwers.
En de titel van dit blog… tja: terwijl de Frontrunners die ook bloggen uiteraard meteen aan het schrijven sloegen, lag ik met mijn luie gat op het strand. Dit is dus niet bepaald een primeur maar dit hoofdstuk van mijn mooie avontuur kon ik niet onbeschreven laten. Ik hoop dat jullie mee blijven lezen over het pad dat ik rennend verken. Next stop is Boston.. maar dat wisten jullie al… Ik ben bang dat jullie de naam van deze stad nog wel een paar keer gaan horen want de start komt nu steeds sneller in zicht. Oh… en alleen maar lui was ik niet daar op vakantie, kijk maar:

 
Keep you posted! ….
En een dikke knuffel voor Mari en Francien die -buiten mijn weten om- zeer lieve referenties hebben verstrekt; thanks guys!!