Win! Win! Win! – mama’s marathon & een Keune haircosmetics pakket

20170504_083757

Als je mijn verhalen al langer volgt dan weet je misschien waarom ik ooit besloot de marathon van New York te lopen. Inmiddels heb ik (naast medailles voor andere afstanden) 4 prachtige marathon medailles. ‘New York’, ‘Rotterdam’, ‘Berlijn’ en sinds kort ook ‘Boston’ hangen te shinen aan het rekje dat lief tot mijn grote verbazing onlangs eigenhandig aan de muur in de keuken hing! Als dat geen liefde is ?! 20170504_084717

Omdat ik New York in november 2015 liep, weet ik nog hartstikke goed hoe spannend ik dat vond. Ik vroeg mij af of ik het wel zou halen: 42 kilometer en een beetje klonk als ‘zoooo ver’ dat ik mij bijna niet kon voorstellen hoe het zou voelen om zo’n afstand te volbrengen. Sterker nog: ik herinner mij als de dag van gisteren het moment waarop ik ‘out of the blue’ besloot om te kijken of ik een halve marathon kon lopen. Dat beschreef ik toen op deze manier: halve marathon op maandagmorgen . Als je geen zin hebt om het hele blog te lezen; het komt erop neer dat ik na zo’n 10 km aangekomen in het Vondelpark, Jan en alleman wilde vertellen dat ik er ‘al’ zo’n enorme afstand op had zitten en dat ik nu dezelfde afstand nog eens zou gaan lopen. Het lukte me en ik was onbeschrijfelijk trots!

Ik denk dat veel hardlopers de wens hebben om een halve of hele marathon te lopen. Al is het maar voor 1 keer om deze wens van de bucket list te kunnen strepen. Esther Roelofs had nog geen jaar terug hetzelfde idee. Maar zij zag ook dat veel lopers daarbij beren op de weg zien. Met name onze ‘moederende collega’s’ ervaren het vaak als niet te doen. Hoe combineer je een druk leven dat gevuld is met een baan, kinderen, partner of juist het alleen grootbrengen van kinderen, huishoudelijke taken, sociale contacten en nog veel meer met het trainen voor een (halve) marathon?

Esther dook in dit onderwerp en schreef er een prachtige hardloopgids over. De titel luidt: mama’s marathon. Maar eerlijk gezegd denk ik dat vele papa’s, singles of kinderlozen er net zo veel aan hebben als moeders. Met ondersteunende verhalen en voorbeelden van 5 ‘mede-moeders’ beschrijft Esther hoe je ondanks een vol en druk bestaan toch kan trainen voor de 21,1 of 42,195 kilometer. En inderdaad: ik ben 1 van de moeders die de grote eer hebben een steentje bij te mogen dragen aan Esthers eerste boek.

Op vrijdag 7 april kregen moeders Bionda, Susan, Marloes, Krista en ik een exemplaar uitgereikt door Esther tijdens de boekpresentatie die georganiseerd was door Uitgeverij Brandt . Esther en ik liepen een week later beide de marathon van Boston wat haar ook nog eens de derde Nederlandse vrouw maakt die de ‘six star finisher medal’ heeft ontvangen!

Deze maand is het twee jaar geleden dat ik mijn blog begon. Ik heb dus wat te vieren! Om jullie te bedanken voor het delen van veel hardloop lief- en soms ook wat leed geef ik een exemplaar van mama’s marathon weg en een pakket met heerlijke haarverzorgingsproducten van Keune Haircosmetics (er moet tenslotte ook gedoucht worden na al dat lopen). Misschien volg je mij terwijl je niet hardloopt (dat hoor ik dus best regelmatig tot mijn positieve verbazing). In dat geval is het boek misschien het laatste duwtje in de rug om eens een poging te wagen. Loop je al langer dan is het een prachtig kado voor iedereen die een potentiele hardloper in zich heeft!

Ik maak het niet ingewikkeld: je hoeft geen vragen te beantwoorden. Wil je kans maken op dit kadootje? laat dan een reactie achter hier op mijn pagina. Dank voor het volgen!

128 gedachtes over “Win! Win! Win! – mama’s marathon & een Keune haircosmetics pakket

 1. Dag Hedwig,

  Hier ook een mede-hardloopmoeder. Ik lees graag je blogs. Je schrijft op een inspirerende manier, open, eerlijk en oprecht. Ik ga komende zomer trainen voor mijn tweede marathon, die van Berlijn. Staan er tips in het boek om wat sneller worden? Hoop mijn tijd van afgelopen jaar te verbeteren. Veel plezier met je trainingen om je pr te verbeteren in Amsterdam! Ik lees er graag over op je blog of op instagram.
  O ja, ik doe graag mee met je winactie 😁 .

  Liked by 1 persoon

  • Hey Adriene, in het boek staan ook een aantal schema’s maar het is met name gericht op: hoe blijf je (vaak) lopen terwijl je het druk hebt. Als je sneller wilt worden, zit er maar 1 ding op: intervals afwisselen met lange duurlopen. Dat kunnen klassieke intervaltrainingen zijn maar ook moderne zoals fartlek. Bij veel atletiek verenigingen zijn er baantrainingen om je te helpen naar een marathon toe te trainen. Misschien is dat wat voor je? Ik stop je in de loting: veel succes met de training voor Berlijn. Die heb ik ook gelopen: is een mooie!

   Like

 2. Hallo Hedwig,
  Net als jij heb ik er ook 4 hangen in de keuken. Mooi rekje! 2 van Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. In april werd ik 50… Dus trakteer ik mezelf op een rondje in New York. Ben niet zo snel hoor, toch voel ik me een winnaar als ik de finish heb bereikt. De laatste 3 heb ik op de Sportrusten methode gedaan. Heel goed in te passen in het ploetermoeder bestaan. Complimenten voor je leuke, frisse en soms moedige blog. En ik doe graag mee met je loting..
  Hartelijke groet Patricia

  Like

  • Hi Patricia, wat leuk dat je sportrusten aanhaalt: 1 van de moeders in het boek is daar ook erg enthousiast over en een ander heeft deze aanpak nu voor het eerst geprobeerd. Dank voor het lieve compliment! En uiteraard loot je mee!

   Like

 3. Als sportieve en werkende moeder herken ik me in bovenstaande. Gezin (uiteraard met stip op één!), drukke baan, sporten én sociaal leven. En dat alles het liefst ook nog perfect natuurlijk! 😉 Het blijft soms jongleren met al die ballen… En natuurlijk gaat niet alles perfect. Perfect is ook saai!

  Maar juist door goed voor jezelf te zorgen kun je er ook met alle energie en aandacht voor anderen zijn! Toch? Dus nu denk ik voor één keer vooral aan mezelf en wil ik wel zo’n tof boek en heerlijk haarpakket winnen. 🙂

  En Hedwig, blijf lekker zo door gaan, want ik volg je met veel plezier! Doei doei!

  Liked by 1 persoon

  • Dank je wel Ilona! Ik ga zeker door (zolang ik wat te delen heb 😉 ) Helemaal eens met wat je zegt. Sterker nog ik vraag me wel eens af hoe ik ‘er aan toe zou zijn’ als ik niet zou lopen. Bedankt voor je reactie en net zoals iedereen die gereageerd heeft: je zit in de loting!

   Like

 4. Ik ga binnenkort voor het eerst een halve marathon lppen. Heel spannend en het lijkt me leuk jullie ervaringen te lezen in het boek! Ik doe dus ook graag mee met de loting!

  Like

 5. Leuke blog om te lezen! Zelf ben ik ook moeder van een dochter. En ik loop marathons! Mijn 1e marathon liep ik in 2005 in New York. Toen was ik nog geen moeder en had ik alle tijd om te trainen. In 2008 liep ik de marathon van Enschede terwijl ik 6 weken zwanger bleek te zijn! Toen na mijn zwangerschap heb ik het lopen weer opgepikt. Maar het was wel plannen om te gaan lopen. Je kunt niet zomaar even de deur uitrennen.

  Inmiddels is mijn dochter 8 jaar. En zelf loopt ze ook af en toe mee met een kidsrun. En ik kan nu als zij op school zit, weer zo de deur uitrennen. Of ze gaat met mij mee op haar fiets en fietst ze gezellig mee!

  Ik geloof ook wel als je een groter gezin heb, en jonge kinderen dat het dan wel wat lastiger is om hard te kunnen lopen.
  Inmiddels heb ik zelf nu 18 marathons uitgelopen! En ik heb er veel plezier in en ook mijn gezin steunt mij hier in. Mijn man fietst en ik loop hard. Maar er is altijd iemand thuis voor onze dochter!
  Ik ben dan ook reuze benieuwd naar het boek. Om de ervaringen van een andere moeder te kunnen lezen! Groeten van Carina

  Liked by 1 persoon

  • Wat een mooi verhaal Carina! Je hebt geluk: ik loot zometeen dus jij doet ook nog mee. Wie weet…. ik ga zo een virtuele ‘streep trekken’ en dan weten we wie het pakket wint. Geniet van al je loopavonturen (maar als ervaren marathoner zit dat dus vast helemaal goed!) Groetjes Hedwig

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s