20170504_083757
Als je mijn verhalen al langer volgt dan weet je misschien waarom ik ooit besloot de marathon van New York te lopen. Inmiddels heb ik (naast medailles voor andere afstanden) 4 prachtige marathon medailles. ‘New York’, ‘Rotterdam’, ‘Berlijn’ en sinds kort ook ‘Boston’ hangen te shinen aan het rekje dat lief tot mijn grote verbazing onlangs eigenhandig aan de muur in de keuken hing! Als dat geen liefde is ?! 20170504_084717
Omdat ik New York in november 2015 liep, weet ik nog hartstikke goed hoe spannend ik dat vond. Ik vroeg mij af of ik het wel zou halen: 42 kilometer en een beetje klonk als ‘zoooo ver’ dat ik mij bijna niet kon voorstellen hoe het zou voelen om zo’n afstand te volbrengen. Sterker nog: ik herinner mij als de dag van gisteren het moment waarop ik ‘out of the blue’ besloot om te kijken of ik een halve marathon kon lopen. Dat beschreef ik toen op deze manier: halve marathon op maandagmorgen . Als je geen zin hebt om het hele blog te lezen; het komt erop neer dat ik na zo’n 10 km aangekomen in het Vondelpark, Jan en alleman wilde vertellen dat ik er ‘al’ zo’n enorme afstand op had zitten en dat ik nu dezelfde afstand nog eens zou gaan lopen. Het lukte me en ik was onbeschrijfelijk trots!
Ik denk dat veel hardlopers de wens hebben om een halve of hele marathon te lopen. Al is het maar voor 1 keer om deze wens van de bucket list te kunnen strepen. Esther Roelofs had nog geen jaar terug hetzelfde idee. Maar zij zag ook dat veel lopers daarbij beren op de weg zien. Met name onze ‘moederende collega’s’ ervaren het vaak als niet te doen. Hoe combineer je een druk leven dat gevuld is met een baan, kinderen, partner of juist het alleen grootbrengen van kinderen, huishoudelijke taken, sociale contacten en nog veel meer met het trainen voor een (halve) marathon?
Esther dook in dit onderwerp en schreef er een prachtige hardloopgids over. De titel luidt: mama’s marathon. Maar eerlijk gezegd denk ik dat vele papa’s, singles of kinderlozen er net zo veel aan hebben als moeders. Met ondersteunende verhalen en voorbeelden van 5 ‘mede-moeders’ beschrijft Esther hoe je ondanks een vol en druk bestaan toch kan trainen voor de 21,1 of 42,195 kilometer. En inderdaad: ik ben 1 van de moeders die de grote eer hebben een steentje bij te mogen dragen aan Esthers eerste boek.


Op vrijdag 7 april kregen moeders Bionda, Susan, Marloes, Krista en ik een exemplaar uitgereikt door Esther tijdens de boekpresentatie die georganiseerd was door Uitgeverij Brandt . Esther en ik liepen een week later beide de marathon van Boston wat haar ook nog eens de derde Nederlandse vrouw maakt die de ‘six star finisher medal’ heeft ontvangen!
Deze maand is het twee jaar geleden dat ik mijn blog begon. Ik heb dus wat te vieren! Om jullie te bedanken voor het delen van veel hardloop lief- en soms ook wat leed geef ik een exemplaar van mama’s marathon weg en een pakket met heerlijke haarverzorgingsproducten van Keune Haircosmetics (er moet tenslotte ook gedoucht worden na al dat lopen). Misschien volg je mij terwijl je niet hardloopt (dat hoor ik dus best regelmatig tot mijn positieve verbazing). In dat geval is het boek misschien het laatste duwtje in de rug om eens een poging te wagen. Loop je al langer dan is het een prachtig kado voor iedereen die een potentiele hardloper in zich heeft!
Ik maak het niet ingewikkeld: je hoeft geen vragen te beantwoorden. Wil je kans maken op dit kadootje? laat dan een reactie achter hier op mijn pagina. Dank voor het volgen!