‘Dag Hedwig, alles goed? Kan ik jou een dezer dagen eens even bellen?’ Een tijdje geleden ontving ik dit berichtje van Peter de Groof. Ik was direct benieuwd waarover hij mij wilde spreken. Ik ken Peter namelijk niet in het echte leven. Ik ben zoals dat tegenwoordig vaker gebeurt met hem in contact gekomen via de digitale snelweg. En dan niet via Relatieplanet, Second Love of een andere dating site maar via Instagram en later Facebook.
Inmiddels maken we samen deel uit van een door hem opgerichte Facebook-groep die RunBloggersRun heet en waar liefhebbers van hardloop blogs kunnen putten uit verhalen van zeer diverse bloggende hardlopers. Peter is -net als ik- zo’n hardloper die er genoegen in schept om te schrijven over alles wat met onze hobby te maken heeft. Ik lees zijn verhalen en volg hem ook via Instagram; zo krijg je toch een aardig beeld van iemand.
Peters stem heb ik recentelijk ook gehoord (het begint nu toch bijna op een date-verhaal te lijken) want ik vond het natuurlijk prima dat hij mij belde. Met Belgische tongval vertelde hij dat hij vorig jaar, samen met hardloopster en blogger Lien, ‘Sunday Runday‘ heeft georganiseerd. Dit was in 2017 een dag georganiseerd voor hardlopers waarop er een goed ‘met-hardlopen-gevuld’ programma werd afgewerkt.  Het bleek zo’n succes dat er dit jaar een vervolg is. Dit keer kan je in plaats van ‘slechts Sunday’ al op ‘Saturday’ beginnen en dus een weekendje weg naar Grimbergen in België om daar aan één stuk door andere lopers te ontmoeten, te lopen, te praten over lopen en je krijgt er ook nog allerlei workshops over lopen bij. Dat is zo’n beetje de hemel op aarde dus toen Peter voorzichtig peilde of ik daar misschien goesting in had, hoefde ik niet lang na te denken!
Het was wat geregel thuis maar ik besloot mijzelf zo’n schoolreisje voor hardlopers cadeau te doen! En nu zit ik dus geregeld op de website van de organisatie te snuffelen en voorpret te hebben over al het leuks dat mij te wachten staat. Zo komen er een paar experts om de deelnemers bij te praten over bijvoorbeeld voeding , mentale weerbaarheid en actief herstel voor topprestaties. Als het even meezit kan ik dus nog even wat interessante bagage meepikken om van mijn marathon in Kopenhagen die twee weken later is mijn beste tot nu toe te maken!
Het fijnste aan zo’n weekend is misschien wel dat we met gelijkgestemden zijn en er dus over van alles gesproken zal worden maar vast vooral over ons favoriete onderwerp: hardlopen. Ik fantaseer dat we ongelimiteerd praten over de mooiste routes, wedstrijden, vakantiebestemmingen waar perfect gelopen kan worden. Maar ook over ideale schoenen voor elke ondergrond en afstand, hardloophorloges, handige gadgets, fijne tights, handschoenen, gels, sokken en buffs. Er worden vast ook goede anekdotes verteld over gênante situaties of races waarin keihard gebuffeld moest worden om een doel nog net te halen.
Tijdens het schrijven van dit blog besef ik ineens dat mijn voorpret dezelfde is als die ik heb als ik met vriendinnen een weekendje weg ga. Dan gebeuren er heel andere dingen, gelopen wordt er in ieder geval niet. Tenzij die vriendinnen Marjolein en Joke heten maar dat terzijde ;-). Best bijzonder dus dat ik het net zo leuk vind om met een groep mensen die nu nog vreemden voor mij zijn bijna twee hele dagen door te brengen.
Stiekem hoop ik natuurlijk dat dit blog anderen enthousiast maakt om ook te gaan. En als je twee dagen te veel vindt, één mag ook! Het is voor iedereen geschikt: van beginnende loper tot de zeer ervaren loper (tijdens de hardlooponderdelen kan je kiezen uit verschillende afstanden). Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Zo! Ben je om? Inschrijven kan HIER!