AVG – DGPR

AVG en privacyverklaring voor www.runhedwigrun.com
 
Eigenaar: Hedwig van Bree
Mail: hedwigvanbree@planet.nl
Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze wet regelt zaken rondom persoonsgegevens. Iedere blogger moet deze verklaring opstellen voor zijn/haar website omdat hij/zij verantwoordelijk is voor de persoonsgegevens die lezers achterlaten op zijn /haar website.
Als jij reageert op mijn blog/website laat jij je naam, e-mailadres, webadres, IP-adres en soms een een afbeelding (gravatar of avatar) achter. Iedereen kan deze gegevens zien. Alleen je e-mailadres niet. Ik beloof hierbij dat ik deze nooit aan derden zal doorgeven – tenzij ik het wettelijk verplicht ben – zonder uitdrukkelijke toestemming van jou.
Met de hierboven genoemde informatie doe ik niets. Alleen als je reageert op mijn blogs, geeft mijn blogprovider ‘WordPress’ automatisch meldingen maar deze functie kun je zelf uitzetten. 
Mocht je om wat voor reden dan ook een reactie willen verwijderen, stuur dan een bericht met voldoende gegevens om die reactie terug te kunnen vinden (zoals e-mailadres, datum en titel van het blog/bericht waar je reactie staat).
Mijn blogprovider is zoals gezegd WordPress en maakt -vermoedelijk- gebruik van cookies. Dit zijn tekstbestanden die worden geplaatst bij een eerste bezoek aan een blog/website en worden opgeslagen in de browser van pc, laptop, tablet of smartphone. Je kunt je afmelden voor cookies door je eigen internetbrowser daarop in te stellen.
Mijn website is beveiligd met een regelmatig wisselend wachtwoord dat verder niemand kent ook WordPress niet. Verder voer ik alle updates uit waarmee WordPress ervoor zorgt dat er geen onbevoegden toegang hebben tot gegevens van bezoekers. Daarnaast zorg ik dat alle beveilingssoftware op mijn pc, laptop, tablet, en smartphone waarmee ik werk aan mijn blog/website up to date is. 
Bij  twijfel en vragen neem contact op via mail hedwigvanbree@planet.nl
* Hier kun je de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) nalezen. In het Engels heet de wet General Data Protection Regulating (GDPR).