Over

Hardlopen omdat er niets anders op zit

 

Ik ben Hedwig en ik ben hardloopster. Sommige mensen beginnen met lopen omdat ze het leuk vinden. Ik ben ermee begonnen omdat ik eigenlijk niet veel anders te kiezen had. Het moet begin 2013 zijn geweest toen ik merkte dat ik -na vrij kort na elkaar twee kinderen gekregen te hebben- weer heel graag wilde sporten. Vanwege allerlei redenen bleef hardlopen over als sport die ik op regelmatige basis kan beoefenen. Klein probleem: ik had er een intense hekel aan. Gelukkig bleek dit al snel niet meer het geval. Op 1 november 2015 heb ik zelfs mijn ‘loop-droom’ mogen verwezenlijken: ik liep de Marathon van New York! (door deelname aan deze marathon startte ik dit blog)

Hoewel ik in de periode voor New York beweerde dat het mijn enige marathon ooit zou worden, ben ik ‘verslaafd’ geraakt aan het trainen voor marathons en aan alles wat erbij komt kijken. Inmiddels staan er 7 op mijn naam; Na New York heb ik mij meteen ingeschreven voor de marathon van Rotterdam waar ik een PR liep! 3:27:23 en die van Berlijn waar ik op 5 seconden na dezelfde tijd liep! In april 2017 had ik het voorrecht de marathon van Boston te mogen lopen: hiervoor moet je je kwalificeren dus het maakte mij enorm trots dat dit mij lukte. Om de boel een beetje in evenwicht te houden 😉 liep ik in juni als haas de marathon van Sneek. Het jaar 2017 werd bekroond met wederom een PR! Dit keer in mijn oude woonplaats Amsterdam in een tijd van 3.24.25. In Mei 2018 liep ik de marathon van Kopenhagen waar ik als doel had onder de 3.20 te lopen. Door hoge temperaturen is dit helaas 3.30.41 geworden. In Chicago (oktober 2018) ga ik opnieuw een poging wagen.

Dit blog schreef ik in eerste instantie voor mijzelf en mijn twee jonge kinderen (zodat ze later kunnen lezen hoe geweldig ik de ‘New York tijd’ heb gevonden). Inmiddels is het schrijven onderdeel van het lopen geworden; wat ik meemaak of denk, deel ik hier. Ik schrijf nu dus wederom voor mezelf en mijn kinderen maar ook voor andere hardlopers (of ze nou net begonnen zijn of ‘door de wol geverfd’) en anderen die misschien zelf niet hardlopen maar het wel leuk vinden om te volgen wat ik allemaal beleef. Enjoy!

12 gedachtes over “Over

  • Dank je wel Ilse! Ik ga mijn uiterste best doen maar bovenal ook genieten! Het is waarschijnlijk maar 1x in mijn leven (in NY) dus ga alles proberen in me op te nemen! Ik blijf je volgen!

   Like

 1. Hey!
  Ik las een stukje van jou over hardlopen i.c.m. de Bikini Body Guide van Kayla. Doe je dit nog steeds? Waarom wel/niet?

  Thanks, fijne Kerst!

  Groetjes,
  Dannique

  Like

  • Hey Dannique,

   Ik doe dat inmiddels al heel lang niet meer om verschillende redenen. Ik kwam er achter dat de guide met name hele jonge meisjes als doelgroep heeft, dat je eigenlijk alleen dergelijke resultaten haalt als je ook Kayla’s dieet aanhoudt (en dat is zo goed als niet te doen, zo weinig calorien als je van haar binnen mag krijgen) en het belangrijkste: het was voor mij slecht te combineren met mijn marathon training…. Hoop dat je wat hebt aan mijn antwoord, fijne kerst en succes met je training (als je eraan begint 😉 ) Groetjes, Hedwig

   Like

 2. Pingback: Er is maar één sporter zoals jij! – Mari Durieux // Van Rocker naar Runner

 3. Hallo Hedwig,
  Deze reactie is niet direct bedoeld voor je blog, maar ik weet niet goed hoe ik je anders kan bereiken. Mijn vraag is: zou je willen meewerken aan een interview voor tijdschrift Nouveau?
  Ik hoor graag van je!
  Hartelijke groet,
  Monique van de Sande

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s