Hardlopen omdat er niets anders op zit 


Ik ben Hedwig en ik ben onder andere hardloopster. Sommige mensen beginnen met lopen omdat ze het leuk vinden. Ik ben ermee begonnen omdat ik eigenlijk niet veel anders te kiezen had. Het was begin 2013 toen ik merkte dat ik -na vrij kort na elkaar twee kinderen gekregen te hebben- weer heel graag wilde sporten. Vanwege allerlei redenen bleef hardlopen over als sport die ik op regelmatige basis kon beoefenen. Klein probleem: ik had er een intense hekel aan. Gelukkig bleek dit al snel niet meer het geval. Op 1 november 2015 verwezenlijkte ik mijn eerste ‘loop-droom’: ik liep de Marathon van New York! (door deelname aan deze marathon startte ik dit blog)
Hoewel ik in de periode voor New York beweerde dat het mijn enige marathon ooit zou worden, ben ik verslaafd geraakt aan het trainen voor marathons en aan alles wat erbij komt kijken. Inmiddels staan er 9 op mijn naam; Na New York heb ik mij meteen ingeschreven voor de marathon van Rotterdam waar ik een PR liep met een tijd van 3:27:23 en die van Berlijn waar ik op 5 seconden na dezelfde tijd liep. In april 2017 had ik het voorrecht de marathon van Boston te mogen lopen: hiervoor moet je je kwalificeren dus het maakte mij enorm trots dat dit mij gelukt was. Om de boel een beetje in evenwicht te houden 😉 liep ik in juni als haas de marathon van Sneek. Het jaar 2017 werd bekroond met wederom een PR, dit keer in mijn oude woonplaats Amsterdam in een tijd van 3.24.25. In Mei 2018 liep ik de marathon van Kopenhagen waar ik als doel had onder de 3.20 te lopen. Door hoge temperaturen werd dit helaas 3.30.41 In Chicago (oktober 2018) waagde ik opnieuw een poging maar liep ik wederom een 3’27-er (dit keer 3.27.15). 

Op 3 maart 2019 werd het harde werken dan toch beloond met een tijd van 3.15.19 tijdens de Tokyo marathon, hier ben ik super dankbaar voor. Op 28 april aanstaande loop ik de marathon van Londen waarmee ik tevens de ‘Six marathon majors’ compleet maak.

Dit blog schreef ik in eerste instantie voor mijzelf en mijn twee jonge kinderen (zodat ze later kunnen lezen hoe geweldig ik de ‘New York tijd’ heb gevonden). Inmiddels is het schrijven onderdeel van het lopen geworden; wat ik meemaak of denk, deel ik hier. Ik schrijf nu dus wederom voor mezelf en mijn kinderen maar ook voor andere hardlopers (of ze nou net begonnen zijn of ‘door de wol geverfd’) en anderen die misschien zelf niet hardlopen maar het wel leuk vinden om te volgen wat ik allemaal beleef. Enjoy!